Sąskaitų suvedinėjimas

Back at the days, alkoholis mano gyvenime atliko daugybę svarbių rolių. Jei ne jis, manęs nebūtų čia ir dabar, tokios ir tiek, kaip kad dabar.

Pjankių dėka susiradau draugų, būsimą vyrą, geriausią kompanioną – šunį, pažinau ne vieną pirmą kartą, sužinojau daug paslapčių, kažkiek jų išplepėjau, palaidojau žmonių ir mačiau, kaip žmonės pradedami. Pjankių dėka sudaužiau kelias širdis ir vieną kartą leidausi daužoma pati. Back at the days buvo laikas, kai googlinau AA kontaktus ir verkiau kampe apsikabinus kelius, bijojau, kad bonkė susiurbs mūsų gyvenimus, o tada įkišau jai į gerklę šaukštelį ir pastačiau šaldytuve.

Atsimenu laikus, kai išeidavau į miestą ne pasibūti ir išgerti porą alaus, o nusilakt ir pasivolioti, parsivest namo nepažįstamą vyrą arba pirmą kartą matomai mergaitei išpasakoti savo dulkiniausias paslaptis. Šiandien, būna, užsisakau 0,33 alaus ir tada einu namo savo kojom, šalia tokiom pat kojom einančio iki sielos gelmių pažįstamo ir pažįstančio vyro.

Nežinau, kiek tai truks ir ar tai truks, o gal aš jau pati palaidota ir dabar esu ex-alkoholikų rojuje – kur ne butelis sprendžia ką tu darysi, o tu sprendi, ką darys butelis. Ex-alkoholikų rojus ne be reikalo išsibarstęs priestočio rajone, kur einant siaura akmenim grįsta gatvele iš kiekvieno konteinerio kyšo bomžo šikna, tabaluoja kojos arba girdisi drebančiom rankom draskomo šiukšliamaišio garsas. Bet aš tik einu kaip zoologijos sode ir net nereikia mokėti babkių už vizitą.

Priestočio ex-alkoholikų rojuje susijungia visi Dantės pragaro ratai, katalikiškosios skaistyklos ir Pano labirintai. Čia jaunieji pankai vemia krūmuose, tuose pačiuose, kur esu vėmus ir pati, čia jaunos gotės sutvarstytais riešais sėdi ant Ivanauskaitės katinuko ir geria Bang-Bang longdrinką iš bambalio, tą patį, kurį kadaise lakdavau ir aš. O ką aš? Kartais paklausiu savęs. Tvarkausi su genetiškai paveldėtu vidinio nerimo simptomu, darbe klausausi Madonnos per M1+, noriu vaikų ir žinau savo vestuvių datą.

Kiekvienas gyvenimo etapas savaip žavus, tik reikia nepamiršti, kad tai yra etapas.

, , , , ,

  1. arsonist's prayers
    2014.06.24 @ 14:34 linkas

    Kai radau rss feed’e tavo naują įrašą, kaip tik pagalvojau, kad gal jau parašysi, kad nori vaikų ;)

  2. alkoholikairnieksai
    2014.06.24 @ 18:03 linkas

    netikiu :)

«