Apie mane

Teko surūkyt dvi cigaretes, kol nupaveikslavau tą nuotrauką. Už nugaros šuo čepsėdamas ėdė kopūsto lapą. Šitoj nuotraukoj neatrodau nei plonesnė, nei gražesnė, nei esu iš tiesų. Ir stroikė daug pasako. Iš tiesų aš labai paprastas žmogus. Mėgstu paprastus dalykus. Mėgstu dėmesį ir zefyrus, keptus lauže. Mėgstu ryškias kalgotkes ir brangų alų, tačiau kalgotkes perku retai, o alų dažnai geriu iš Tauro bembelio. Neturiu daug draugų, anksčiau turėjau daugiau. Turbūt dėl to, kad jų dabar mažiau, kalta esu pati, nes nemėgstu kaltinti kitų. Labai mėgstu skaniai pavalgyt, todėl visą gyvenimą nemėgau manekenių.

Nuo pat vaikystės turiu daugybę visokeriopų baimių. Tada bijojau gaisro, pragaro ir pasaulio pabaigos, dabar bijau apčiuopemesnių dalykų. Neįsivaizduoju, ko norėčiau iš savo gyvenimo profesine prasme, nors man jau ant nosies dvidešimt ketveri. Tiesa, atrodau jaunesnė. Per Velykas kaimo larioke man nenorėjo parduoti d-light’o. Mano mama sako, kad karts nuo karto pasapnuoja mane su kūdikiu, nors kūdikis man yra viena didesnių gyvenimo baimių. Manau, kad esu per daug fucked up, kad galėčiau jį tinkamai išauklėti. Už tai auginu šunį ir esu pasiruošus kibt kiekvienam, pasakiusiam, kad jis koks nors lievas, į gerklę.

Nors niekas turbūt nepasakytų, bet esu baigus univerą. Univere man patiko kūrylkė, nauji draugai ir pachmielnos prezentacijos. Iš bakalaurinio gavau šešis, nes, nepaisant to, kad galėjau gauti dešimt, tuo metu, kai reikėjo visas jėgas sutelkt į jo gynimą, aš įsimylėjau, o kai aš įsimyliu, tai visą save atiduodu tam žmogui. Niekam nepasakoju, kad tada gavau šešis. Iš tiesų, tai niekad nepasakoju ir apie patį univerą, nebent kas nors įkyriai klausia. Kartais pagalvoju, kad norėčiau būt pradinių klasių mokytoja.

Šiandien yra mano vardadienis. Ne taip, kaip kitų pašlemėkų, jis būna tik kartą per metus, kaip ir priklauso. Vaikystėj man nepatiko mano vardas, nes norėjau būti Džiuljeta iš detektyvo apie Plieninę Žiurkę. Dabar visai zajabys tas vardas. Dvelkia pagoniškom suknutėm. Nors kai žmogus į mane kreipiasi vardu, visada nejaukiai pasijuntu, nes dažniausiai tai būna tada, kai ką nors prisidirbu.

Prisimenu, kai mano labai gera draugė ėmė gyventi su vaikinu, nuolat jai priekaištaudavau, kad ji neina su manim trankytis po barus iki paryčių. Dabar laukiu jos grįžtant iš tolimų kraštų ir juokiuos pagalvojus, ką ji sakys, pamačius mane. Anksčiau taip ir neišlipdavau iš pachmielo ir tais retais kartais, atsibudus be galvos skausmo, nesuprasdavau, kas darosi. Dabar be parkių bare galiu išgerti du alaus ir eit namo, ten žiūrėti seubeką pasigaminus skanią vakarienę ir ramiai užmigti dar iki vidurnakčio.

Mano draugas dažnai perka loterijos bilietus. Aš tik vieną kartą esu pirkus trik-trak už penkiasdešimt centų. Nelaimėjau nė tiek. Tačiau kartais pagalvoju, ką daryčiau, jei turėčiau daug pinigų. Ir pati nustembu, kad nenoriu kažkokių įmantrių dalykų. Į galvą pirmiausia šauna didžiulė investicija Ramo Tattoo ir natūraliai spaustos greifrutų sultys kiekvieną rytą.


  1. deathblow
    2012.04.19 @ 20:20 linkas

    pasakyk tu man, ar tai yra liūdniausias tavo įrašas? nes man taip liūdna pasidarė kažko ;/

  2. ufonautas
    2012.04.19 @ 23:55 linkas

    tavo šuo kažkoks lėvas :)))

  3. alkoholikairnieksai
    2012.04.20 @ 05:58 linkas

    povilai, kad tikrai nebuvau liūdna jį rašydama, gal tu prastos nuotaikos skaitei? tekstai juk visada atviri interpretacijoms:)

  4. deathblow
    2012.04.20 @ 21:04 linkas

    nežinau, kodėl man taip pasirodė. gal tai dėl tavo įrašo apie Lack sukeltų prisiminimų kaltė.

  5. crazy
    2012.04.21 @ 09:22 linkas

    hm, būčiau nepažinęs:)
    and not because of vintage filter applied to the picture – dėl makiažo:)
    net strazdanų nesimato – taip neįdomu:)

  6. alkoholikairnieksai
    2012.04.21 @ 10:24 linkas

    kad neturiu aš strazdanų pavasarį! o ką tu mane pažįsti?:)

  7. crazy
    2012.04.21 @ 15:20 linkas

    ne ne, tikrai nepažįstu, bet mačiau feisiuką prieš kelias dienas kitam tavo blog’e:)
    tik ten tu be makiažo, tad man ir “užkliuvo” šita nuotrauka – kad tokį grožį “paslėpei”:))
    o norėtum turėti strazdanų pavasarį?:)
    jei taip, manau, saulė tau gali pagelbėti:)

  8. vardas klyčkė būtinai
    2012.04.22 @ 14:36 linkas

    1. Reikėtų ir figūros, ne tik veido. Figūra yra labai svarbu. Vien iš veido neišeina nuspręsti (apsispręsti), ar mergina graži. Gali tik pasakyti, kad veidas nebjaurus. Bet reikia, kad tiktų prie likusio kūno arba kad likęs kūnas negadintų to, ką duoda gražus veidas. Kaulėtos ir kampuotos nepatinka ir man – manau, moteris gražesnė, kai turi apvalių daiktų.
    2. Cigaretė gadina, visai nemoralizuojant. Kaip pats rūkęs ir sugebėjęs mesti, žinau, koks tai šūdas. Nei grožio, nei kvapo, nei mandrumo, nei sveikatos. Smarvė ir bejėgiška priklausomybė.

  9. alkoholikairnieksai
    2012.04.22 @ 20:10 linkas

    o aš manau, kad galėtum apspręsti, ar žmogus gražus, reikia bent jau skrodimo rezultatų.

  10. paranoid
    2012.04.22 @ 20:56 linkas

    O aš, the stalker that I am, gerbiamą autorę jau seniausiai susigooglinęs buvau (couchsurfing much?). Crazy shit tie interwebai. You’re not paranoid, if someone’s actually watching…

    On a related note: man ta cigaretė nuotraukoj yra būtinas rakandas. Skaitydamas kiekvieną post’ą, aš įsivaizduoju, kaip tamsta autorė sėdi su cigarete lūpų kamputy ir rašo tuos spirite išmirkytus rašinius ant pasenusio typewriter’io, ale: . Don’t ask why.

    Taip kad – valio savidestrukcijai!

  11. vardas klyčkė būtinai
    2012.04.22 @ 21:05 linkas

    :DDDD nerealiai

  12. crazy
    2012.04.22 @ 21:24 linkas

    Aiste, aš rimtai, strazdanos labai gražu, pats jų turiu.
    Su praėjusiu vardadieniu, beje:)

  13. alkoholikairnieksai
    2012.04.23 @ 12:43 linkas

    paranoid, suprantu aš tave, pati dažnai esu stalkerė, čia mano hobis :)
    dėl cigaretės, tai rašyti rūkant nėra labai patogu, nes gi nelaikysi jos visada burnoj, o kai laikai rankoj, tai negali rašyt visais pirštais, nu žodžiu, sudėtinga.

    crazy, gražu strazdanos ir man, kai neperdaug :)

  14. smooth twist
    2012.05.05 @ 03:55 linkas

    Alaus?

«