Easily over, easily carry on

Gegužės mėnesį žydi kaštonai prie mano kiemo vartų. Du dideli kaštonai, kurie kvepia man pro langus. Kaštonai skelbia mylimiausią muzikos festivalį, sesiją ir sijonus, kuriuos kilnoja pavasaris. Vakar eidama namo iš darbo, nemiegojus tris naktis, dar nesusidėliojus emocijų ir vasariškai nudegusia nosim, nusiskyniau vieną kaštono žiedų kekę (Radauskas ar kas tai vadino jas žvakėm, pavasario žvakėm). Buvo keista, nes dažniausiai aš jų nepasiekiu, o šita kabėjo tiesiai virš galvos, kaip tik ištiestos rankos aukštyje.

O draugė atėjus sakė, kad mano veidas pasikeitęs, sakė, net akys kitokios, va, pasirodo, ką daro vasara, gamta, ir sex, drugs & rock’n’roll, dar neištatuiruota ant šiknos. Ir mano kojos nusėtos mėlynėm, skrandis atsisako maisto, pamečiau keturis daiktus ir labai nuostabiai pailsėjau. Keista, kaip galima šitaip atsigaut nemiegant ir nevalgant, murkdantis po purvą, gulint šlapioj palapinėj, pusryčiaujant alumi ir dar sekmadienio naktį visiškoj romantikoj po lietum ant betono dalinantis bambaliais.

Tiesa, nuo tos kaštonų žvakės kvepia visas kambarys, nors dar vakar dvokė pelėsiais ir drėgme nuo miegmaišių ir palapinių. Taigi kambarys kvepia kaštoninėm žvakėm, ir aš nebegaliu nieko padaryti, mano akys kitokios, ir man rytoj paskutinis egzaminas, o aš tik geriu mylimiausią kavą, kurios receptą man kadaise pakuždėjo Coffee-Inn’as, ir žiūriu pro langą į kaštonus.

, , ,

  1. deathblow
    2011.05.17 @ 13:20 linkas

    o man nukėlė egzaminą į ketvirtadienį, tai visgi tu pirmiau išlaikysi paskutinį egzaminą, nei aš ;)

  2. paranoid
    2011.05.17 @ 14:23 linkas

    Gyvenimas daug smagesnis, kuomet gyveni iliuzija, jog toks dalykas kaip “paskutinis egzaminas” egzistuoja. Vienokia ar kitokia forma jie vis grįžta ir grįžta, ir grįžta. Na, bent jau galima pagirti tokį užsispyrimą.

    Kalbant apie kvapus – pavasaris turi daug malonių kvapų, kaip antai: kaštonai, alyvos, kibirą “Parfume de la roses and happiness, and shit” ant galvos susipylus pro šalį einanti mergina, tik menkai susipažinus su terminu “oro terorizmas”, šiltą kvapą skleidžiantys pakelės bomžai bei nauja kambariokė, kvepianti lygiai taip pat, which makes you wonder ar čia tokia nauja mada, įšūkis visuomenei, ar tiesiog vandens/dušo baimė. Smells like teen spirit. Or just plain shit and marlboro.

    Pats nebūdamas festivalinis-tipas, drįsčiau paklaust kokį renginį visgi tie kaštonai čia skelbia?

  3. alkoholikairnieksai
    2011.05.17 @ 19:38 linkas

    deathblow, kad laikysiu, tai tikrai, žiūrėsim ar išlaikysiu :D

    paranoid, kaštonai pranašauja Gamtininkų festivalį GaDi :) jau šeštą kartą buvau, geriau nebūna.
    kad gyvenimas pilnas egzaminų, tai čia tiesa, tikiuos tiesiog paskutinio tokio akademinio. pavargau mokytis, kiek galima, kieeeek.
    turi nesimaudančią kambariokę? padovanok kokia proga Bodyshopo rinkinuką, manau pasitaisys ;)

  4. proz
    2011.05.21 @ 02:57 linkas

    o taip, kaštonų žydėjimo metas, toks visoks. aš irgi noriu šakos-žvakės. kol kas pakalnutės ant stalo tą funkciją atlieka.

«