primename, traukinyje rūkyti griežtai draudžiama – nepalikite vaikų be priežiūros

uostamiesty šalta, bet taksi tik du litai. uostamiesty brangus alus, bet visi geria vodkę. arba kavos likerį su grietinėle, bet finale vis tiek vodkę, o dar vėliau – shwepsą nuo galvos.

ir uostamiesty susimaišo diena su vakaru, čia mergos rodo papus per langą ir čiulpia todėl, kad patiki, kad tai daro pirmos. ir kalėdinės lemputės atstoja romantišką apšvietimą, o vonia – lovą.

čia visi keičiasi drabužiais, o paskui drabužiai kažkur dingsta, dūžta viskinės ir katė springsta blizgučiais. nes kalėdos, jau tuoj kalėdos, reikia puošti namus. dub FX fone.

o paryčiais, kurie vis dėlto pasirodo beesantis vakaras, kebabinėj sutinkamas princas, kuris turi pinigų, bet tik štukėm ir tik kortelėj. ir nors į skolą jis negauna nei kebabo nei dar ko nors, finale vis tiek išpasakoja, kaip jis mylėjo, panos, mylėjo.

tai gal vis dėlto turi pavaišint cigaretę? turiu, turiu, visą pakelį, panos. tik lauke pakelis kažkur dingsta, bet palaukit, panos nepykit, aš jums išgert nupirksiu, tik kortelės niekur nepriima.

čia visi daro viską, bet už pinigus. čia mentai ieško narkotikų vartojimo, o kažkas geria mineralinį vietoj alaus. man vandens, duokit. gazuoto ar ne gazuoto? gazuoto, gazuoto… prašom, keturi litai. blet.

o koks tavo vardas? o tavo?

uostamiesty visi vieni kitus žino, čia tau ne vilnius, kur kas antras viską žino. tai vis dėlto, kur dingo šeštadienis? matyt, buvo turiningas, turiningas.

pakvailiokim, ir gal būt tai bus pats protingiausias mūsų padarytas dalykas.

, , ,

  1. Miga
    2010.11.29 @ 20:18 linkas

    Netiesa, kad yra Vilniui tokių, kurie viską žino! Beveik niekas rusų kalbos nepažįsta. Ir lenkų taip pat. Nors, tiesa, pačių lenkų tai pažįsta daugybę.
    O pajūry, susidaro įspūdis, visai gal ir nieko. Trumpam.

  2. alkoholikairnieksai
    2010.11.29 @ 22:55 linkas

    čia mintis plaukė tame, kad vilnius mažas kaimas, klaipėda tuo labiau;)

  3. Miga
    2010.11.30 @ 02:35 linkas

    Ok, mintis pagauta, bet iš manęs tai neatitima pilietinės teisės nesutikti, neigti, prieštarauti ir kabinėtis prie smulkmenų :)

  4. alkoholikairnieksai
    2010.11.30 @ 10:41 linkas

    tai čia kas be ko. kalbant apie smulkmenas, tai net neįsivaizduoju, kokio velnio vilniuj (ar kaune ar rokišky ar klaipėdoj ar pan) gyvenant reiktų mokėt lenkų kalbą;]

  5. gofuckit
    2010.11.30 @ 21:12 linkas

    užtenka žinot co ty pezi kurwa (nu taip, taip, labai žema) kad bet kuris lenkas suprastų ką nori jam pasakyt

  6. alkoholikairnieksai
    2010.11.30 @ 21:36 linkas

    joo, kurwa padaro savu :]
    na gerai, nesišaipykim, neturiu nieko aš prieš lenkus, nebent tai būtų turistai prie mano baro daužantys kumščiu, kad aš nerazumiu ko jie nori :]

  7. heyangele
    2010.12.01 @ 02:09 linkas

    laukiau šito įrašo (ko nors apie klp).
    aš vis dar negaliu atleisti draudimo rūkyti traukiniuose. tai būdavo geriausia kelionės dalis ir visas jos grožis. rūkykloje galėdavai sutiktų keistų dėdulių, kurie pasiūlydavo brendžiuko, ir patirti kitokių nuotykių. o dabar ką? gal Maskva – Petuški plagijuot?

  8. alkoholikairnieksai
    2010.12.01 @ 11:15 linkas

    na jei ne viena ir ne blaivutė važiuoju tai nevengiu palaužyt taisyklių, realiai, taip dar įdomiau;) ne tūlike aišku, o tuose praėjimuose, ypač normalu jei važiuoji paskutiniam vagone. nei kam jaučiasi tada nei ką.
    nors tos dujų kameros būdavo, būdavo savotiška romantika ;D kad maskva petuški normaliai paplagijuot, lietuvos geležinkelio neužtektų ;]

  9. Moren
    2010.12.01 @ 23:00 linkas

    Man amą atėme beskaitant tip top tokias pat tavo patirtis Klaipėdoj nors ir nesame pažįstami. Bet žinoma Klaipėda ta pati. Pakvailiojimamas atvira. Kažkaip be jų ten niekada. :)

  10. alkoholikairnieksai
    2010.12.02 @ 01:21 linkas

    ką čia dabar ir žinot, gal ir buvo susikirtę keliai;]]

  11. stebuklingas
    2010.12.03 @ 03:57 linkas

    tu turi savo bara?

    Kaip vienam kvailam filme. Tarp Vilniaus ir Klaipėdos yra visi tie maži skirtumai. Pvz Klaipėdoje kai kebabinėje sakai: – didelį česnakinį kebabą. Tau padarys kebabą pitoje. jeigu tai padarysi vilniuje tau padarys kebabą lavaše. O prieš kokius 5-6 metus kebabinėse prekiaudavo alumi. Kaip dabar pamenu, kai buvau dar nepilnametis ir mane paleido iš ligoninės. Tai įkalbėjau mamą Nupirkti man kebabą ir alaus. kai gerai buvo po ligoninės masito. Man nebepatinka traukiniai kai nebegalima rukyt.
    p.s. Čia man vienam atrodo kad aš per daug geriu? Ar čia visiems taip būna su laiku?

  12. alkoholikairnieksai
    2010.12.03 @ 11:31 linkas

    mielasai, aš neturiu savo baro. bet norėčiau turėt. o protingi sako, kai nori tai ir turi. tai gal kada. bus mano baras su mano taisyklėm, pastatysiu tau išgert>;]

    aš su kebabais labiau esu susimovus kaune. nes vilniuj, tai jei paprašau aštraus, tai dar pridedu, na tikrai aštraus, aštraus su aštriu duble padažu. ir būna pats tas. o kaune kai tai pasakiau, tai teko 3 alaus išgert kol tą kebebą pajėgiau suvalgyt :D

    man irgi atrodo kad aš daug geriu, va dabar sėdžiu ir dabaiginėju britkų alų parsivežtą po vakar iš bermudų kol kolega miega. taigi atsakant į tavo klausimą, ne visiems, bet daugumai ;]

  13. Marija
    2010.12.08 @ 19:26 linkas

    Lenkų kalbą reik mokėt tranzuojant į Europą, kad vietoje mokintis nereiktų

  14. alkoholikairnieksai
    2010.12.08 @ 22:22 linkas

    visai fun procesas. mes su jais širdies ir finlandijos kalba susišnekėjom :]

«