“If you can make girl laugh, you can make her do anything”

– Paklausk, kam aš dabar esu neištikima?

– Tam, kurio visada ieškai ir niekada nerandi, niekada, o jei ir rastum, tai tada jau būtum nebe tu, būtum kitokia, kita.

10 Dialogų Apie Meilę

Mano draugė neseniai grįžo iš Dreamlando. Mums begeriant lievą lietuvišką vyną, už lango besitaškant šaltam lietui, o mano plaučiuose besiformuojant kasmetiniam lėtiniam bronchitui, atsidusau, kad tikrai o tikrai, gandrai mus numetė ne ten.

Nepaisant to, kaip aš myliu šitas purvinas gatves, ir net šituos ciniškus pasipūtusius susireikšminusius lietuviškus vyrus, kartu su tais lievo lietuviško vyno gurkšniais atėjo supratimas, kad gal tikrai grass is always greener you know where. O ji man pasakojo, pasakojo, o jos akys spindėjo, pasakojo, tu ateini į klubą, užtenka tik kuklaus žvilgtelėjimo, ir vyrai tau krenta po kojom, jie tau stato gert, stato tau valgyt, vežioja tave po miestą limuzinu ir net nebando tavęs išpist visom septyniom pozom.

Ji pasakojo, kaip ten vyrai stengiasi dėl moterų, kaip bando jas sužavėti, pakerėti, visa kita. Kaip filmuose, pagalvojau gerdama lievą lietuvišką vyną. O čia, sako, išlipa sulytas apgailėtinas bernelis iš troleibuso ir nugalėtojo žvilgsniu dairosi, kokia damutė į jį pažvelgs. Čia moterys lipa vyrams ant galvų ir nuolat kažko tikisi, o jie tik ir renkasi iš gražių, iš talentingų, iš linksmų ir iš pasirašančių bet kam.

Ir lietuviškoms damoms toli iki Merilinos formuoto dreamlandiško tipažo, tokių moterų, kurios bučiuojasi, bet neįsimyli, klausosi, bet nepatiki, ir palieka anksčiau, nei kad būtų paliktos. Tiesa, dar ji yra sakius, jog geriau būt nelaimingam vienam, nei būt nelaimingam su kuo nors.

Taip begeriant lievą lietuvišką vyną, už lango besitaškant šaltam lietui, o mano plaučiuose besiformuojant kasmetiniam lėtiniam bronchitui, ėmiau svajoti apie kruizinius laivus ir stirtas purvinų indų arba padėklus su vaivorykštiniais kokteiliukais. Nes draugė tai sako, važiuos nachui iš čia. Pas kitus gražius gerus vyrus, su lynu pritraukiančius tau mėnulį (ir taip užtvindančius Singapūrą), pas tokius, tarp kūrių tik atsipūti ir pamiršti ką reiškia nuolatiniai lietuviški į kraują įauginti ieškojimai, nes čia privaloma susituokti, susigyventi, susigimdyti porą vaikučių, susigerti xanaxo, susipisti jaunystę, antraip būsi žlugus močiučių akyse, į teatrą vaikščiosi viena ir ten šniurkščiosi, nes amžinasis susiparinimas leis galvoti, kad spektaklis apie tave, visos nelaimingos susipisusios moterys tokios kaip tu, o susireikšminę vyrai tokie kaip jie.

Bet apie ką aš ten. Taip, apie Dreamlandą. Ten, kur damos nesistengia, nes stengiasi dėl jų. Tokie Dreamlandai ir išaugina Merilinas, kurios gali iškėlusios galvas tvirtint, kad jei nesusidorosi su manim blogiausią akimirką, tai nė velnio nesi vertas manęs geriausią. Štai lietuviški wetlandai išaugina gražuoles, kurios nuo scenos verkšlena tik neišeik neišeik, ir mes gersim arbatą.

, , , ,

  1. Ren
    2010.09.30 @ 09:16 linkas

    puikiai!

  2. Stebuklingas Šeškas
    2010.09.30 @ 09:33 linkas

    Lietuviškas vynas čia tas kur “Anykščių vynas” gamina? Lietuvoje vienas pliusas, kad gali kalbėti lietuviškai. “važiuos nachui” dėl mano juodo humoro čia suėjo labai… Dauguma išvažiuos. Nemėgstu amerikės, bet reikia pačiam pabandyti daugelį dalykų…

  3. alkoholikairnieksai
    2010.09.30 @ 09:37 linkas

    šeškai, ne tas, čia šiaip už 9litus akcijinis iš rimiako.
    aš ir maniau kad nemėgstu, bet nu pagalvojus vien tai, kad ten dirbdamas bet kokį paprastą darbą tu gali turėt butą, mašiną, ir tūsintis žmoniškai tai kažkaip ima svirt rankos lietuvoj:)
    arba geriau reik varyt paart atsakančiai pusmetį ir grįžus pirkt nekilnojamą turtą čia. ir barus atidarinėt:D

  4. EternalEnigma
    2010.09.30 @ 14:05 linkas

    labai stiprus įrašas

  5. Stebuklingas Šeškas
    2010.09.30 @ 15:40 linkas

    Aš matau krūva minusų.
    1. Futbolą vadina kažkokiu sokeriu.
    2. Moterys negražios ir stambokos…
    3. Alus neskanus. Galima nusipirkti ir lietuviško, bet žiauriai brangus
    4. Dvi minutes kelio pėškom iki macdonaldo įveikiamos automobiliu.
    5. Svarbiausias dalykas, kaip smūgis į kiaušius…. Daugelyje valstijų šeškai, kaip naminiai gyvūnėliai uždrausti….

    O jie lietuvaites mėgsta, mano sesei jau ir pasipiršę buvo ir panašiai…

    Aš irgi važiuosiu pavergauti, o poto padarysiu tai apie ką svajoju. Netgi schema sugalvota kaip gauti darbo leidimą.

  6. deathblow
    2010.09.30 @ 17:05 linkas

    gerai gerai, labai gerai ;)

  7. alkoholikairnieksai
    2010.10.01 @ 08:24 linkas

    šeškai, man rodos, lietuvaitės ne tik USA mėgstamos, jos tokios kad visur gerai sueina:)
    tai važiuosi į amerikę? kažkaip rodos, kad jau ten išvažiavus sunkoka bus grįžt;)
    deathblow, ;)

  8. Stebuklingas Šeškas
    2010.10.01 @ 12:12 linkas

    Joa važiuosiu. Matai pinigai ne tikslas ir niekada man nebuvo. Nereikia krūvos pinigų. Reikia tik tiek kad užtektu gyventi taip kaip nori

  9. alkoholikairnieksai
    2010.10.01 @ 16:12 linkas

    exactly;]

  10. proz
    2010.10.02 @ 17:09 linkas

    nors pirma sakiau, ne ne, nesutinku, bet dabar galvoju, nu ir vyrai vis dėlto toj Lietuvoje. tai gal ir sutinku :)

  11. alkoholikairnieksai
    2010.10.03 @ 15:25 linkas

    taip!

«