Betoninė vasara

Prie mano namų yra baras be pavadinimo. Jis ten yra jau tiek metų, kiek aš galiu atsimint. Tam bare geria tie patys vyrai pražilusiom barzdom ir vidutinio amžiaus moterys sijonais virš kelių. Bare transliuoja tai euroviziją, tai futbolo čempionatą, tai šokių dešimtuką. Nežinau, kiek ten kainuoja alus, bet spėju ne daugiau keturių litų.

Vakar su savo gera drauge, kuri yra be galo panaši į kai kuriuos mano vyrus, eidamos pro šalį po kelių tikrai neblogų margaritų, nutarėm, jog reiktų kada-nekada užeit į barą išgerti alaus. Gal netgi sužinotume baro pavadinimą.

Ir šiaip, atėjo vasara, betoninė Vilniaus vasara, gatvės garuoja karščiu, jauni pankai groja gitarom rusišką pankroką, mergaitės pūstais sijonukais braidžioja Vilnelėj. Pagaliau atėjo pirma vasara, kurią nuo pradžios iki galo praleisiu/pragersiu/pramūdinsiu Vilniuj, su lengva galva ir mintim apie Europos autobanus, blet.

O Vilniuj atsidarė visapusiškai puikus sušių baras. Su draugiškom pardavėjom, žavingu interjeru, ir labai skaniais sušiais, kuriuos gali padaryt ne tik pagal meniu, bet ir pagal belekokį tavo išpindėjusį norą. Ir labai skanu valgyt tuos sušius užsigeriant super home made margaritom ir žiūrint filmus apie lavonus ir juokiantis juokiantis ir diskutuojant, ar tikrai taip gali būt.

Vasaros Vilniuj prajuokina. Vasarom baigiasi egzaminai ir grupiokai organizuoja kelionę su baidarėm, o man kažkas pasakoja, kad prieš plaukiant įsidėčiau mobiliaką į prezervatyvą. Bet kas man, aš dabar klausau drum’o ir klausau idm’o ir vėl bandau susiderint gitarą.

, , , ,

  1. deathblow
    2010.06.17 @ 11:48 linkas

    aš pirmą kartą praleisiu visą vasarą Vilniuj, baisu truputį. bijau uždulkėti čia. Alytuj leisdamas paskutinių dviejų metų rugpjūčio mėnesius sužaliuodavau kaip turi būti ;) mane irgi traukia tie tokie bareliai, jų tiek visur yra, nuo jų visad šlapimu trenkia, bet vis tiek norisi ten nueiti, prisėsti, atsigerti. einam kada į vieną iš tokių ;)

  2. proz
    2010.06.17 @ 14:52 linkas

    einam visi kartu? :)
    paskaičiau ir kaip nostalgija Vilniui užplaukė. bet jau netrukus parskrendu. galėsiu pergrupuoti nostalgiją gimtajam į miestui į nostalgiją tam, kuriam vis dar esu.

  3. alkoholikairnieksai
    2010.06.17 @ 17:04 linkas

    sutarta:)
    mano bariukas priešais reformatų parkely, jei viduj bus prastai ar, kaip Povilas sako, trenks šlapimu, galėsim pabėgt į parkelį;)
    aišku visada galima paieškok kokios labiau rajoninės kaniušniosss

  4. deathblow
    2010.06.18 @ 08:25 linkas

    ne, aš už tą prie tavo namų ;) kaip sakoma “gėda savo kalbos nemokėti, bet svetimomis kalbėti”, ar kaip ten ;)

  5. alkoholikairnieksai
    2010.06.18 @ 20:55 linkas

    hehe, teisybė! einam kitą penktadienį dv patikrint:) bariuks vadinasi lyg ir JJ, arba ten šiaip ant stiklo taip užklijuota;)) net darbo valandos parašytos, 12-24, o sekmadieniais jie miega

«