kaip sunkiais rytais eini namo ir nusišneki

sykį grįžtant iš vienų neeilinių išgertuvių, vienas vyras, kurį cituoju jau ne pirmą ir tikiuosi ne paskutinį kartą, man į ausį išdainavo, jog alkoholis nėra mūsų problema, jis yra mūsų sprendimas. buvo šalta. krizės priespaudoje savivaldybė seniai nebefinansavimo šaligatvių valymo. jaučiaus kaip pingvinas, skaudėjo raumenis ir valgiau paskutinį mėtinį saldainuką. sprendimas, andriau? sakai sprendimas.

tiesą sakant, tokie savaitgaliai, kurie prasideda penktadienio pavakarę ir baigiasi sekmadienio rytą, tikrai atneša tam tikrų sprendimų. mes visi, norim to ar nenorim, išsisprendžiam. išsisprendžiam su visom kasininkėm, kurios nepritaria, jog mes cigarečių pakelius ne nunešam, o metam vienas kitam per dvi kasas. išsisprendžiam su vegetarian-friendly užpilamom bulvių košytėm. išsisprendžiam vienas su kitu.

prisimenat, kartais būna toks metų laikas, kai šikna atsisėdus parūkyt neprišąla prie suoliuko. tada mes važiuojam į festivalius. festivalius mes pateisinam tuo, jog važiuojam pabūti gamtoje ir paklausyti mėgstamos muzikos. bet vis tiek ten vežamės pilnas kuprines alkoholio, keturis pakelius cigarečių, prie geresnės padėties kelis gramus žolės, ir dar prezervatyvų, pastarųjų ypač tada, kai neturim antros pusės. ir kiek kartų benuvažiuodavom į festivalius, iš jų grįždavom bet ką išsisprendę.

štai todėl žiemą daug dažniau kyla depresijos. žiemą negali taip paprastai pasivartyt ant šlapios žolės šeštadienio paryčiais, apsikabinęs pustuštį bambalį ir naują nepažįstamą draugą.

tada grįždama iš tų neeilinių išgertuvių, jaučiausi kaip po festivalio. ant rankų nešiausi nenuplaunamu markeriu užrašytus topinių must-see filmų pavadinimus, plaukai buvo pilni trauktinės, o drabužiai dar ilgai neatgaravo nuo tabako. tada galvojau, ar taip ardžiausi dėl to, kad manęs vėl nepriėmė į darbą, ar dėl to, kad iki laimės jog univeras finansuotų man ateinantį semestrą vėl pritrūko idiotiškai mažai. tada pagalvojau, ar aš apskritai ardžiausi.

ar visi alkoholikai yra tokie niekšai, ir ar visi niekšai yra tokie alkoholikai? čia galima vėl prisiminti pirmąją jau minėto vyro mintį, kad dangus tai speciali vietelė pragare, kur gali stebėt kaip tie, kurių tu nekentei, dega kančioje. meet ya in hell, arba tiesiog pasiūlykit kartu išgert. trauktinė tirpdina ledus.

, ,

Comments are closed.

«