UAB Vigdomus darbuotojų verbavimo ypatumai

Taigi, kaip jau skundžiausi praeitame įraše, visą rytą naršiau cvbanke ir siuntinėjau cv. Na gerai, nusiunčiau 3 cv. Į kažkokią kepyklėlę, į vyninę, ir į vieną šaraškino kontorą. Kad kontora šaraškino, man iš karto pasufleravo google. Kodėl siunčiau cv į šaraškino kontorą? Ogi darbo skelbime jie nė žodeliu neužsimena apie tai, kas ten pas juos per kontora. Vienintelė info – “įmonė (be kablelio) užsiimanti pardavimais”. Skelbimas atrodo taip. Na, mane asmeniškai papirko tie laisvi savaitgaliai. Tik nusiuntus cv, prieš tai dar išvėmus motyvacinį, sistema parodo, į kokį uabą tas cv nuėjo. Atrodo štai taip. Po pirmo ffffffuuuuuuuu, pamačius googlėj žodį “šaraškinas”, skaitau, kodėl gi žmonėm netinka. Keisčiausia, kad kalba apie jokius barmenus anei padavėjus niekur neina. Žmonės skundžiasi, kad verčia pardavinėti kažką vaikų darželiams ir kad siuntinėja iš kontoros į kontorą. Na, galvoju, gal jie kokią jaukią kavinukę darbuotojams įsisteigė ir dabar ieško barmeno? Šūdinai beviltiška pilstyt kavą ofisiniams, bet savaitgaliai laisvi, galėsiu į miškus važinėt. Kaip tę bebūtų, sėdžiu sau, žiūriu Tris Muškietininkus (zjb filmas su gražiu mažu Dartanjanu;) ir tikiuos, kad jei jau paskambins, tai iš vyninės.

Bet kur tau! Paskambina būtent iš Vigdomus. Vigdomus Vigdomus Vigdomus (kad google searčas išmestų). Moteriškė maloniai pasiteirauja, ar nesu studentė (nors motyvaciniam rašiau, kad esu jau baigus) ir ar turiu mašinos teises (nors cvbankas turi specialiai šiai info skirtą skiltį). Man pasakius, kad niekur nesimokau ir šiuo metu laikaus teises, moteriškė labai nudžiunga ir pakviečia į pokalbį. Galvoju, ko čia užklausti pirma, ar kam barmenui teisės, ar, kas vis tik man pasirodė aktualiau, nereiks dirbti vakarais. Ne ne, mane nuramina, darbas iki 18.30. Apsidžiaugiu ir nebekamantinėju, galvoju, nieko neprarasiu nuvažiavus ten pas juos į Koralus į darbo pokalbį (praradau du litus už talonus).

Kadangi iki pokalbio lieka geros keturios valandos, o aš imu nervintis, toliau googlinu Vigdomus. Nes man kuo toliau tuo keisčiau atrodo, kad tokia įmonė, užsiimanti visokiais tais ten pardavimais, ieško barmenų. Pasitikrinu ne tik cvbanke, bet ir galybėj kitų bedarbių puslapių – visur vienodas skelbimas, su vienoda informacija, vienodu kontaktiniu numeriu. Vigdomus tikrai ieško barmeno. Taigi gražiai apsirengiu ir važiuoju į Karoliniškes.

Ten, gerokai pasipisus per karštą asfaltą, surandu reikiamą pastatą ir einu į pokalbį. Mane pasirinka du vadibininininkai ir dar kelios išsigandusios mergaitės-kandidatės. Iš karto duoda pildyt anketą. O jau anketos gražumas! Kad skaitau išsižiojus, pastebiu tik tuomet, kai pastebiu, kad viena mergaitė-kandidatė paklaikus mane stebi. Anketoje reikia pažymėti ne tik šeimyninę padėtį, bet ir vaikų skaičių, ne tik gyvenamosios vietos adresą, bet ir tą adresą, kuriame esi registruotas, ne tik 3 buvusias darbovietes, bet ir uždarbį visose jose, finale dar privalu duoti numerį kontaktinio asmens, galinčio patvirtinti, kad esi patikimas tvarkytis su finansinėmis užduotimis. Spjaudaus ir pildau, kai ką praleidžiu, kai ką pagražinu, susivaldau ir nepažymiu, kad turiu tris vaikus ir laukiuosi ketvirto. Užpildžius pakviečia ant kilimėlio.

Kabinete mane pasitinka tvarkingas klerkas beroc Janis. Labadiena, visų pirma užklausia, kiek man metų, o paskui sako, na, tai kokio darbo ieškote. Na kaip, sakau, siunčiau cv į barmenės pareigas (jis to cv ryškiai nė nematė). Janis raminančiai šypsosi, išdėsto, kad barmeno jie tikrai neieško, jie ieško pardavimų vadybininkų (prekybos agentų blet!!!!), čia toks darbas, pagrinde bendravimas su klientais (visai beveik tas pats kaip barmeno darbas ane?), nejaugi manęs tikrai nedomina? Man nukirtus, kad tikrai nedomina, demonstratyviai suplėšo mano falšyvą anketą ir sako visogero. Išeidama dar pasiūlau jam susitvarkyt pasiūlymus internete ir nemaustyti žmonių. Janis raminančiai šypsodamasis patikina, kad sutvarkys.

Vis dar negaliu patikėt, kokiais būdais darbdaviai verbuoja vargšus žmones tapti prekybos agentais. Melagingais skelbimais, netesėtais pažadais, laiko tempimu ir dar bala žino kuo, pasiskaitykit googlėj. Nu i nx.

, , ,

  1. labas
    2012.04.27 @ 22:21 linkas

    Kažkokia perdėtai nervinga tavo reakcija. :D

  2. alkoholikairnieksai
    2012.05.02 @ 13:08 linkas

    teip. aš dažnai būnu nervinga.

  3. Petras
    2012.05.03 @ 08:38 linkas

    Normali reakcija i sudo malima…

  4. viz3
    2012.05.08 @ 16:40 linkas

    labas – visai normaliai sureaguota sakyčiau, gal tik (mano skoniui) trūksta išeinant pusbalsiu pratarto “Na ir pideraaai…” ir paaiškinimo laukiančioms kandidatėms, kad čia aferistų kontora.
    Šiaip Vyriausias Lietuvos Propagandistas pasakoja, kad darbo neranda tik nenorintys dirbt: http://www.pinigukarta.lt/blog/kolumnistai/kodel-priminimas-apie-morkos-grauzima-neturi-izeist/comment-page-5#comment-19712

  5. Man gerai
    2012.05.15 @ 08:38 linkas

    Už tokius skelbimus visai moralu būtų gaidį spardyti į snapą. O kas dėl darbo paieškų, tai kažkada esu su tuo susidūręs. Ačiū Dievui, buvau visiškai beviltiškoje padėtyje, todėl neturėjau galimybės ilgai rinktis. Ėjau dirbti ten, kur visai nesinorėjo ir už atlyginimą, kurio užtekdavo labai kukliai pavalgyti ir už komunalines. Ant cigarečių nelikdavo. Bet darbas buvo legalus, su visomis garantijomis ir visas atlyginimas – ant popieriaus. Su laiku, žinoma, atlyginimas išaugo. Galėtų augti ir toliau, bet čia jau aš pats nenoriu būti atsakingu už durnių šutvę. Šiandien gaunu tokį atlyginimą, kokį, galima sakyti, esu pats pasirinkęs. Jeigu nevengčiau atsakomybės už durnius – gaučiau žymiai daugiau. Jeigu norėčiau jaustis laisvesnis – galėčiau dirbti už mažesnį atlyginimą. Visai neblogai man. Nesu turtingas, bet ir nesijaučiu tuo, kuriuo “nepasirūpino Kubilius”.
    Čia surašiau ne tam, kad pasigirti ar pasiguosti. Bet kad parodyti, jog nėra viskas taip chujovai.

  6. alkoholikairnieksai
    2012.05.16 @ 17:30 linkas

    tai aišku, nėra chujovai. kai nori, viskas įmanoma ir net nelabai sudėtinga. o aš pati nežinau, ko aš noriu, todėl tik laukiu, kol atsitiktinumas ant galvos nukris. nes labiausiai nenoriu darbo, į kurį kas rytą kelčiaus su skausmais.

  7. cvbankas.lt
    2012.05.25 @ 14:23 linkas

    Atsižvelgę į čia aprašytą situaciją, kitų vartotojų skundus bei kitas aplinkybes, bendradarbiavimą su UAB Vigdomus nutraukėme. Nuo šiol šios įmonės skelbimų portale http://www.cvbankas.lt nebebus. Sėkmės darbo paieškose!

  8. alkoholikairnieksai
    2012.05.25 @ 15:23 linkas

    oho :) aš sužavėta! visai vargšai kadidatų nebesurinks.

«