Namų šeimininkės užrašai

Šiandien buvau Senukuose ir žvalgiausi tapetų skyriuje. Tikėjausi rasti ką nors tokio arba tokio, ir kad kaina nesiektų 40 litukų už vienetą, bet nepasisekė. Konsultantė, išgirdusi mano nepasitenkinimo kupiną švokštimą, priėjo ir tarė “gal galiu kuo padėti, ponia?” Taip susimėčiau, kad teko greit pereiti į plintusų skyrių, kad daugiau jos nematyčiau. Pastarajame mane vėl pribloškė liūdna žinia, kad norint išdėt plintusus dviejuose kambariuose, reikia investuoti nenormalią sumą pinigų. Turbūt teks taupyti ir dėt tik ten, kur jie matosi. Ir niekada nestumdyti baldų.

Dar viena naujiena bloškė važiuojant troleibusu. Pro langą pamačiau, kad gatvės stulpai skelbia, jog vasaros gale į Vingio parką atvažiuoja Lady Gaga. Man Lady Gaga yra kaip anų laikų statistiniam žmogui Jacksonas ar Madonna. Žiūrėdama jos You and I nuolat apsiverkiu apimta neaišku kokių emocijų. Nes you taste like whiskey when you kiss me. Visas tas bardakas labai primena mano rytinius sapnus, kai jau po šešių, bet dar nėra devintos, markstausi nuo saulės spindulių, tai prabundu, tai užmiegu, ir viskas atrodo labai panašiai. Taigi po 5 dienų bus galima pirkt bilietus ir į tos damos pasirodymą esu pasiryžus investuoti net tai, ko neturiu. Arba jau nuo popietės kabėti ant tvoros.

Kalbant apie babkes, tai mane ima neviltis. Gailiuosi, kad nestudijavau kokios manikiūrininkės ar kirpėjos specialybės, nes tada bent būtų aišku, kuo turiu gyvenime užsiimti. Baigus nekonkretų ore kabantį dalyką ir priėjus prie tos ribos, kai biržos išmokos tuoj tuoj baigsis, man belieka žvalgytis administratorės brūkšnelis sekretorės darbo arba vėl eit užsipisti su telefoninėmis apklausomis. O čia dar pavasaris, sprogsta pumpurai, širdis šokinėja nuo neaiškių laimės žiupsnelių, oras kvepia, ir norisi lėkt prie ežerų, upių ir vartytis ką tik sužėlusioje žolėje, o ne sėdėti kontoroje ir tvarkyti firmos korespondenciją. Taip ir kyla problemos su plintusais ir Gaga.

O šiaip viskas ramu. Remontas po truputį traukiasi iš kambarių. Lėtai, kaip kokia žiema, bet traukiasi. Sienos bąla ir lygėja, kampukai užaštrėja, vilkinis vartosi ant kalkėtų grindų išvertęs pilvą ir niekas jam nerūpi.

, ,

  1. ssq
    2012.04.25 @ 17:43 linkas

    Ar nepavargtų akys ir nervas žiūrėti į tokias margas sienas? Čia katalogui, žurnalui gal ir gražu. Bet gyventi prie šitokių rėkiančių kontrastų… Ne, nu žinoma juokauju, čia kiekvieno žmogaus supratimas, skonis ir koncepcija skirtingi. Aš pats ką tik baigiau kapitalinį remontą bute, ištaškiau baisingą krūvą pinigų (t.y. visus), o mano sienų koncepcija yra tokia, kad sienų turi nesimatyti išvis – t.y., turi jų nepastebėti ir apie jas net nepagalvoti. Todėl išpizdečinau visas tokios spalvos tapetais, kaip tavo šito weblogo fonas. Esu patenkintas.

  2. alkoholikairnieksai
    2012.04.25 @ 18:06 linkas

    ala dramblio kaulo ar raudonai? :D na tai margą tik vieną sieną. man patinka margumynai, jaukiau tada namie rodos. dabar sienos baltos nušpakliuotos, tai kažkaip ne :) teisingai, kiekvienam savo!

  3. crazy
    2012.04.25 @ 18:37 linkas

    Na, jeigu tik vienai sienai, tai pasidairyk ir pasirink kažką iš nukainuotų likučių…
    Pats pirkau prieš kelis mėnesius Šeškų Akropolyje (ten, jei neklystu, “Ermitažas” per du aukštus), berods 16 litų už 2 ritinėlius sumokėjau, normaliai:)
    Kaina žinoma priklausys nuo tapetų, bet kiek pamenu visi likučiai tarp 5-15 litų už ritinėlį… ir tikrai margų visokių ten irgi buvo:)
    Remontuojiesi nuomuojąmą būstą? O jei prireiks persibazuot?:)

  4. ssq
    2012.04.25 @ 20:55 linkas

    Ala dramblio. Beige…

  5. ssq
    2012.04.25 @ 21:05 linkas

    Žadėjau vieną sieną savo miegamajame-studijoje-valgomajame pasidaryti iš fototapetų. Darbe yra tokia kraupiai tragiškai aptrupėjusi-nusilupinėjusi-numyžta siena. Žadėjau ją profesionaliai nufotkinti aukšta rezoliucija ir užsisakyti fototapetus. Bet 1) remontas pakyrėjo iki negaliu, ir mintis apie bet kokius papildomus terliojimusis buvo nebepakeliama; 2) banaliai pagailo/neliko pinigų – tie diy fototapetai yra brangokas mallonumas.

  6. viz3
    2012.04.25 @ 22:54 linkas

    Pamatęs sienų fotkę, prisiminiau kiek prasiknisau gamindamas panašią tekstūrą krūtam interjero dizainui. Vien vizulkės žmogeliui kainavo tūkstantėlį su kapeikom… Žmonės babkes moka, o čia tokį meną tapetais dusint nori!!!
    Paklausiau tą gagą – nieko gero. Neik.
    Paklausyk geriau http://soundcloud.com/littledragon/blinking-pigs
    Paklausyk kokius tris kartus:)

  7. viz3
    2012.04.25 @ 23:06 linkas

    A, įsimesk gūglo reklamą į šitą blogą. Aš paskutiniu metu jaučiu malonumą spaudinėdamas visokių topšopų ar palūkininkų reklamas (pagal principą: geras darbas yra padaryti ką nors blogo blogiečiui). Per metus ant plintusų prikapsės:)

  8. alkoholikairnieksai
    2012.04.26 @ 10:04 linkas

    crazy, aha, atraižos tikrai neblogai, eisim savaitgalį į prabangų saloną kur pardavinėja TUOS tapetus kažko pigaus paieškot.

    ssq, kaip ten sako, kartą pradėjęs remontą… :) manau, atsigavęs, po kokių metų, idėją įgyvendinsi!

    viz3, dabar, kai paaugau, man patinka labai įvairi muzika ir galiu nesiraukydama klausyt tokios, kaip anksčiau būčiau pasakius, elektruškės, kaip Little Dragon, tačiau dėl tokios pat priežasties man patinka ir Gaga ;)
    gali daugiau paaiškint dėl reklamų? parašyk į [email protected], jei nesunku:) nieko apie tai nenusimanau. o babkės gerai.

  9. viz3
    2012.04.26 @ 11:32 linkas

    Pati google paaiškins geriau už mane, paieškok Google Adsense.

  10. crazy
    2012.04.26 @ 11:35 linkas

    viz3:
    Blinking Pigs mane uzkabliavo po pirmo karto, dekui:)

    alkoholikairnieksai:
    mano nuomone, Lady Gaga gal kiek geriau uz visokius Bieberius ir ale 69 Danguje, bet visgi… na, skonio reikalas:)

    Siulyciau Prodigy, Joniniu festivali lofte (sitas tau turetu buti arciau dūšios)
    ( http://pramogos.delfi.lt/music/per-jonines-vilniuje-debiutuos-atviroms-ausims-skirtas-festivalis-loftas-fest.d?id=58488650 ),
    arba Candy Dulfer, jeigu tave veža saksofonas:)

  11. crazy
    2012.04.26 @ 11:39 linkas

    hei, kur mano komas, užbanino dėl nuorodos? tiek rašiau…

  12. alkoholikairnieksai
    2012.04.26 @ 11:59 linkas

    man Lady Gaga patinka ne dėl muzikinio stiliaus, o dėl to, kaip jinai viską pateikia, dėl idėjos, stiliaus, makiažo, kūrybinio polėkio :)
    o Prodigy tai nemėgstu, nemėgstu kažkaiptais… va dabar ant remončiuko klausaus Culture Shock, jau geriau, geriau :)
    (sori ka užbanino, nežinau kodėl, neturėjo)

  13. crazy
    2012.04.26 @ 17:17 linkas

    viskas gerai, atsirado ir tas komentaras su nuoroda…
    beje, tam lofte tai ne Prodigy, ten siaip daug visokiu undergroundiniu grupiu (paziurek ta delfio nuoroda kur imeciau, gal sudomins), o Prodigy tai bus kazkur kitur…
    pats irgi nesu Prodigy fanas, tik kartais pasiklausau, kai atitinkama nuotaika=)
    tiesiog pamaniau, kad tai artima tavo skoniui – na, suklydau, tai nieko baisaus:)

    o del Lady Gaga as jauciuosi priesingai – mane butent atstumia tas pigus PR’as, tie viesieji rysiai, kai siekiama bet kokia kaina ir bet kokiais budais atkreipti i save demesi… (nes juk tai suteikia populiaruma, matomuma, pinigus, valdzia etc.), nesvarbu ar tai politikai, bukos “zvaigzdes”, ar siaip kokie veikejai.
    na, o Lady Gagos atveju tai tie fantasmagoriniai kostiumai, makiazai, apsikarstymai zalia mesa ar dar ten kuo, issaukiantys pareiskimai ir panasiai…
    man baisiai neskanu, feee.
    bet velgi, gal as klystu, gal kazka praleidau pro savo akis ir susidariau klaidinga ispudi, kas ten zino:)

  14. alkoholikairnieksai
    2012.04.27 @ 10:25 linkas

    mano skonis artimiausias hc punk’ui :)
    man pačiai keista, kodėl aš noriu į tą koncertą. bet kažkodėl noriu.

«