Neįdomi patirtis Darbo Biržoje

Kaip kiekvienas paprastas pilietis, atidirbus naktim ir savaitgaliais visais studijų metais, aš panorau kokių tai permainų. Ramių ankstyvų vakarų, įmanomai suplanuojamų savaitgalių, į rėmus grįžtančios dienotvarkės. Panorau, kad barai liktų barais, o ne darbovietėm, panorau, kad kartais ir man įpiltų, o ne aš pilčiau ir pilčiau. Panorau Margaritas plakt tik draugėm, daugiau niekada negerti Cosmo, pamiršt, kokie gardūs būna Mojito tingiom popietėm.

Taigi, rugsėjo pradžioj išsidarbinau iš paskutiniojo savo baro ir, kaip ir dera visiem absolventam, nudrožiau į Darbo Biržą. Kol nusigavau iki Šiaurės Miestelio, spėjo ir įdienot, jei tiksliau, buvo kažkur 11-12 valanda ryto. Darbo Birža šurmuliavo, šimtas žmonių rūkė prie durų, keturi šimtai malėsi viduje. Aparatas nebedavė man laukiamojo bilietėlio. Po kelių pokalbių su piktom laukiančiom bobom supratau, kad tai reiškia, jog man reikia ateiti rytoj. Entuziazmas staigiai blėso.

Sekančią dieną atvažiavau į Šiaurės Miestelį dar prieš biržos atidarymą, o7.40 ryte. Nepaisant to, prie durų jau būriavosi minia. Ne šimtas, apie 20 žmonių. Kai pagaliau buvo atrakintos durys, minia ėmė stumdytis kaip prie nemokamos degtinės. Šiaip ne taip nusigavau iki bilietėlių aparato ir gavau 12-ą numeriuką. Po valandos procedūra buvo baigta, turėjau pas savo konsultantę grįžt po savaitės.

Tačiau žinot, bedarbio dienos tokios panašios. Finale paliko taip, kad pražiopsojau savo laiką ir pas konsultantę šiaip ne taip atsikapsčiau kokiom keturiom valandom pavėlavus. Ir dar taip tiesiai ant pietų pertraukos. Valandą praslankiojus po Šiaurės Miestelį pagaliau patekau pas konsultantę ir sužinojau dvi naujienas – gerą ir negerą. Geroji buvo ta, kad vis dėlto man priklauso bedarbio išmoka, visai solidūs 450 litų. Čia buvo tylus yeeeey, nes buvau tikra, kad iki reikalingųjų 18 darbo mėnesių man bus pritrūkę kokios savaitės ar dviejų. Antroji naujiena buvo lievesnė – Sodroj pažymėta, kad esu gavus išeitinę išmoką iš savo paskutinės darbovietės, todėl pirmus 450 litų gausiu tik už spalio mėnesį, o tai bus lapkričio pradžioj. Būtų kaip būtų, bet kad jokios išeitinės aš nebuvau gavus, o ji man ir nepriklausė.

Toliau sekė skambučiai buvusiam direktoriui, tetai buhalterei, įvairūs googlinimai, galiausiai išsiaiškinom, kad išeitinėj deklaracijoj neįrašytas vienas nuliukas. Įrašius nuliuką maniau viskas susitvarkys, bek kur tau. Vakar parašė konsultantė, kad Sodroj jokių pokyčių neužfiksuota. Taigi šiandien vėl sekė kelionė į Šiaurės miestelį kartu su popierine pažyma, kurioj aiškiai pažymėta, kad jokių babkių už rugsėjį aš negavau. Konsultantė vangiai paėmė pažymą ir pasiūlė man laukti žinių, ar ji galės ką nors pagal tai pakeisti. Watafak, pažymoj juodu ant balto pažymėta, kad negavau išeitinės išmokos, o Sodra teigia, jog gavau. Tiesiog anomalus tyčiojimasis ir noras numaut paskutinius triūsikus.

Taigi, toliau sėdžiu namų šeimininkės rolėj, gaminu valgyt, tvarkau namus, prižiūriu šunelį, kuris yra gyvas sidabras ir vis ką nuveikia – įkiša galvą į tvoros skylę taip, kad tvorą tenka kirpti, priėda vištos kaulų iš šiukšliadėžės taip, kad tenka jį maitint vata, sugraužia šiukšles, daiktus, veidus, kojas ir rankas.
Na tai gal kas norit mokią chaltūrkę pasiūlyt, aš labai gabi, o jei ne gabi, tai entuziastingai besimokanti. Kai noriu.

, ,

  1. deathblow
    2011.09.21 @ 16:57 linkas

    ateičiai, kai ieškosi darbo pati, galėtų praversti toks dalykas: skambini į kažkokią įmonę ir sakai “laba diena, man labai įdomi jūsų veikla, norėčiau pas jus dirbti”. stebuklingas sakinukas, žinok ;) aišku, reikia ir palankių aplinkybių.

  2. alkoholikairnieksai
    2011.09.21 @ 17:28 linkas

    neblogas toks ;) aš dabar ne tiek darbo noriu, kiek babkių iš valstybės :)

  3. viz3
    2011.09.21 @ 18:59 linkas

    Watafak, kodėl kažkam turėtų rūpėti kažkokios pažymos!? Esam moderni e-valstybė, ir popiergalių prašytumėm čia nekaišioti.
    Užuojauta, kitaip sakant. Bet šiaip reikėtų pratintis prie sistemos. Jeigu iš pirmo karto dantračiai nesutapo, tai paskui bėgis sunkiai įsijungia.:)
    Dėl darbo… žadėjau pats parašyt, bet tiek to, užleidžiu damai: http://www.cvmarket.lt/view_jobad.php?job_id=110715
    Manau, parodžius šitą blogą turėtum šansą. Tik paskutinį posto sakinį ir komentarą http://www.alkoholikairnieksai.lt/2011/09/neidomi-ptirtis-darbo-birzoje/#comment-1314 reiktų pakeisti į ką nors tipo “ech, atrodo kalnus nuversčiau!” ;)
    Asmeniškai galiu pasiūlyt retkarčiais miške netoli Šiaulių rąstus į traktorių kraut už bambalį į dieną;)

  4. ewal
    2011.09.22 @ 00:12 linkas

    Dirba tie, kurie daugiau nieko nemoka – čia iš delfio komentarų…

  5. alkoholikairnieksai
    2011.09.22 @ 10:28 linkas

    viz3, kad nieko aš nemodernaus nepadariau, ten darbovietėj kažką sumovė, dėl to man reikėjo taisyt ir netgi nešti darbo biržai popiergalius. nežinau, kaip bus, bet pikta, kad taip darosi.
    oho, darbelis skamba visai viliojančiai, net pernelyg gerai, įdomu, kur kabliukas ;))

    ewal, gal aš ten rašiau tą komentarą išgėrus ir pikta :D

    http://www.youtube.com/watch?v=qGwE5exs1kw

  6. ewal
    2011.09.22 @ 17:05 linkas

    Gal. Nickas tikrai moteriškas buvo. Lygtai Asta ar Aistė….

  7. Stebuklingas Šeškas
    2011.09.22 @ 22:11 linkas

    Koks kalės vardas?

    p.s.
    ir tegu dirba tie kvailiai kurie nežino to tiesos kad darbas nepiriot

    http://mp3.hardcore.lt//Armatura/Cirkulstangelius%20i%20dangu!/03-Armatura–.mp3

  8. alkoholikairnieksai
    2011.09.23 @ 07:12 linkas

    išeiginės penkios, darbo dienos dvi :) ta iš biržos tai ne kalė, ji visai profesionaliai man padėjo, čia Sodra išsipisinėja ir darbovietės buhalterė kiaura :/

  9. Stebuklingas Šeškas
    2011.09.23 @ 09:54 linkas

    :DDDDDDD Moteriškos lyties šuo yra vadinamas kale. Tavo kalytės vardą norėjau sužinot.

  10. alkoholikairnieksai
    2011.09.23 @ 10:33 linkas

    lol na jis yra ne kalė, o žavus jaunuolis ir jo vardas Bekas :) čia kaip alus, ne Loser’is :)

  11. Stebuklingas Šeškas
    2011.09.23 @ 13:53 linkas

    Atsiprašau. Paūmėjus šizofrenija pas mane turbūt

  12. Geronimo
    2011.09.24 @ 01:09 linkas

    Neatrodo biškelį kurviškai, kad mes turime tave išlaikyti?

  13. alkoholikairnieksai
    2011.09.24 @ 09:56 linkas

    ne. arba jūs mane arba aš jus.

  14. patyrusi
    2012.04.30 @ 17:11 linkas

    darbo birza is vis nera suinteresuota pagelbet bedarbiui kadangi tu bedarbiu daug tai stengesi bet kokiom priemonem sumazinti ismokas, man paciai pasiule darba neatitinkanti klalifikacijos, esu buhaltere o pasiule kasininke, maza to darbdavys kategoriskai atsisake su manim susitikti ir pildyti rekomendacijas.

«