Sveikas alkoholikas, arba kaip laimingam pasitikt pavasarį (demo versija)

Po Vėlykų šventės, valgydama aštuonioliktą vieno-kąsnio-sumuštinuką-su-lašiša nusprendžiau padaryti experimentą ir pagyventi sveikai. Ta prasme, ne badauti ir valgyt tik salotos lapą, o pasidomėt visu tuo ir norėti nesidėti ketvirto šaukštelio druskos į sriubą. Žinoma, alkoholiniai gėrimai į visą šitą dienotvarkę neįtraukti nebuvo (aka kaip kur buvo, taip ten ir liko), nes laikausi pozicijos, kad geriau laimingas alkoholikas, nei paniuręs straitedžeris. Ėmiausi šiek tiek lengvesnių savo sielai pakitiminių experimentų.

Visų pirma, tai pradėjau gerti juodą kavą, nes išgūglinau, kad tokia labai sveika, o pienas vargina tavo future-healthy kūnelį. Šalia kavos ėmiau gerti vandenį, nors pastarojo nemėgstu, o į savo mylimiausią citrininę arbatą nebedėjau cukraus. Buvo keista, bet čia dar nieko. Sekantis žingsnis buvo dalinis druskos ir aliejaus atkirtimas nuo visokių home-mede gardėsių. Keisčiausia, kad trečdaliu pamažinus šiuos priedus, skonis, išvaizda ir patiekalo tekstūra nepakito. Buvo keista.

Toliau sekė daugybė visokių turginių daržovių ir jų variacijų, vaisių kokteiliai su špinatais ir panašiai. Dar kėliaus ryte anksčiau, o ne 12 val ir net pradėjau sportuot (!!!!!!!!), beigi vaikščiot į darbą pasivaikščiojamuoju maršrutu. Buvo keista, bet štai praėjus dviem su puse savaitės pastebėjau keletą dalykų. Visų pirma, tai labai pakilo nuotaika. Jei, tarkim, anksčiau būdavau 75% kasdienybės elementariai laiminga, tai dabar tas procentas pakilo iki kokių 85,8. Dar aš nebenoriu miego kaskart pavalgius arba šiaip nelaiku ir nevietoj. Taip pat noriu veikti daug daugiau dalykų savo šiuo metu apgailėtinai retu laisvalaikiu, o ne tik gulėt lovoj ir žiūrėt seubekus. Ir ne tik noriu, bet ir veikiu. Štai šiandien ėjau į cup’ą pirkt kuoliukų palapinei, o paskui grįžau į Armiją ir civilius, nes cup’e 5 kuoliukai kainavo 23 litus. Kadangi Armijai ir civiliams vienas kuoliukas kainavo ~75 centus, nejausiu tokios pagiežos nepilnamečiams pankams, bandantiems nuo mano palapinės tuos kuoliukus nupyzdint. Tiesa, ir apskritai pykstu mažiau. Net ant akademinės bendruomenės ir savo bakalaurinio nebepykstu, ir net ant Petro, kuris galvoja, kad aš miegu su visu VU.

Šitas postringavimas iš tiesų tereiškia tik viena, kad vasarą aš pasensiu dar vienu skaičium, ir tie skaičiai nejučia ima atsispindėti mano gyvensenoj. Aš netgi nebenoriu sėdėt ratu ir byčint išsivadėjusio alaus iš bambalio, o preferinu alų iš skarbės ir ne vien tik byčinimą, o dar ir transcendentinį pokalbį. Negana to, gūglinau apie meditacijos procesą ir naudą mūsų čakroms. Iš to išplaukė, kad ėmiau vengti nervinių priepuolių ir įvairaus švaistymosi, kurie, būdavo, kartais ištikdavo. Dažniau, kai niekas nemato. Taigi dabar aš valgau šviežias daržoves ir stengiuosi neapkrauti minčių bereikalingom parkėm, kurios irgi labai nuodija future-healthy kūnelį. Tokiom parkėm kaip kad, pavyzdžiui, kodėl taip daug kas šiais metais nevažiuoja į GaDi, kodėl tie, kas važiuoja, neturi mašinų, arba turi, bet važiuoja autobusu, kodėl taip daug kas nori važiuot su paskutiniu autobusu ir 22h vakaro statyt palapines, kodėl man gali tekti grįžt iš festo irgi pėsčiom per mišką, kodėl aš apskritai nežinau, su kuo ten važiuosiu.

O šiaip tai viskas labai gerai. What you eat is what you are. O šio podarbinio vakaro planas tada jau turi būt šis.

, ,

  1. svetys
    2011.05.12 @ 00:00 linkas
  2. alkoholikairnieksai
    2011.05.12 @ 10:59 linkas

    No fish though, no candy bars, no cigarettes
    Only ganja and fresh-squeezed juice from oranges

    :DD

  3. Petras
    2011.05.12 @ 13:39 linkas

    Jei nemiegi su visu VU tai gerai ir nepyksti tada bakalaurinis baiktas 92.3% :)

  4. Petras
    2011.05.12 @ 13:41 linkas

    AS tave myliu.

  5. ML
    2011.05.12 @ 14:51 linkas

    Lineupas to GaDi tai kaip ir visuose lietuviškuose festuose – boooring…gal dėl to ir nevažiuoja niekas :). Geriau jau koks Tamsta ar MJR. Na bet Lietuvoj tai nors bendrakeleivių nesunku rast, o ką daryt, jei noriu į EXIT ar SZIGET?..

  6. alkoholikairnieksai
    2011.05.12 @ 20:23 linkas

    Petrai, nu matai kaip.

    ML, gadi man ne lineupas svarbiausia, o pats tūsas :) bet ir šiaip – Requiem, Banda Dzeta, MC Messiah ;)) viskas tvarkoj. Jei nori į užsienietiškus tiesiog daugiau reik laiko investuot į kolegų paiešką.

  7. ML
    2011.05.13 @ 10:39 linkas

    Na nesu gamtininkas, tai niekad ten nebuvau, todėl ir nežinau kokia ten tūso atmosfera :). O Requiem gerai, neteko jų koncertais nusivilti, nors ir prodiuseriai jiems dainas rašo ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=e3HWIIHLToU

  8. alkoholikairnieksai
    2011.05.13 @ 12:18 linkas

    aš irgi ne gamtininkė, bet pirmas vasaros festivalis, pirmas mano per gyvenimą aplankytas festivalis, daugybė gerų prisiminimų :)) Requiem esu gyvai mačius tik kartą, per kažkurį FiDi (o gal ten ne Requiem, o Psichas vienas buvo), patiko.
    puiki daina, einu pakuotis kuprinės ir ieškoti botų, jė :D

    ps. šeškai, jei būsi Gadi ir pamatysi mane ir kažkaip žinosi, kad ten aš, tai sakyk labas :)

  9. panyras
    2011.05.14 @ 14:31 linkas

    cha koki pagrazinta filmuka apie ta junk’a pasirinkai. taigi jei nori real stuff tam yra kokybiskos dokumentikos kur bishk primerki akis ziuredamas kai kapoja gyvuneliams galvas ir sudeda tarp banduciu bet tai cia turbut esi tokiu ir pati macius ajjjj anyway zoodziu.

    naujiena ta, kad pagaliau mano podantukiniorovimo trauma jau manes nekankina ir galiu valgyti pilnai itempdamas zandikaulio raumenis va tai cia jeeee ir ka zhn jauciu pareiga pasakyt kad gal tu geriau nesirauk o Delsk, arba neik pas sharlatanes moteris kurios tik apsimeta kad yra “astuntuku” traukimo specialistes nes tam 100 procentu reik pro-chirurgo rankos. ir dar vyro. isirashiau ta odontologini i black-lista. dabar kuriu plana kaip ji subankrotint hahhahaha

    aj cia apie maista ir socioemocinius pokyciu tai yra labai gerai, princese. cia tokie pat pokyciai mano gyvenime vyko kokiam treciam kurse kai po besaikio latrinimo mano sveikata buvo gerokai supista sooo teko atsisakyti 1-2 malborytes pakeliu/ day ir 8 juodos kavos/ day plius vieno patiekalo is keptu bulviu/ day gyvensenos ir ne del to kad nebucau taip toliau patempes del to kad baisiai jau uzkniso. o tame begale pliusu. daugyyybe. zinoma gerti tai maziau nenustojau, gal prieshingai :D bet pradejau zymiai daugiau ir Skaniau valgyti ir be to dar galeciau afigienai pagamint ka nors prasmatnaus :D

    o tu isivaizduoji kaip tavo rashliavos padulkina kai kuriu skaitovu protelius, ishshaukdamos kokius tais makabrishkus seksistinius fetishinius ir luuzerishkus pasisakymus apie dulkinimasi ir meile ? :D gi belekaip nice

  10. panyras
    2011.05.14 @ 14:31 linkas

    ir vel blet komentarai nenueina

  11. panyras
    2011.05.14 @ 14:32 linkas

    arba nueina pas tave i wordpresso spama :D tu idejus mano emaila i koki black lista ar uzhdejus koki filtra m? :D

  12. alkoholikairnieksai
    2011.05.16 @ 12:29 linkas

    blin, nedėjau tikrai tavo emeilo niekur, nesuprantu, kodėl nueina į spamą. bet gi ne visada nueina.
    dėl filmuko, tai aš specialiai norėjau holivudinio vaidybinio produkto ta tema. meet your meat ir panašus stuff’as netraukia :) bet dabar po 3 dienų gėrimo ir nevalgymo tai iš vis nieko negaliu pasakyt, skauda skrandį, noriu vemt ir toliau negaliu valgyt. bet buvo super šaunus vakarėlis, noriu pakartot ir atgal į kosmosą!
    čia dėl dulkinimosi ir meilės turi omeny Petrą? :D va jo ip tai įdėjau į patikrą :D bet jeigu rašliavos turi galią kažką padulkint, tai aš jaučiuosi šauniai. ai bet žo, nesugebu suregzti padoraus atsakymo į tavo šaunų komentarą, smegenys dar neveikia, kažkur bambaly liko :D

«