Apie skausmą iki kaulų smegenų

Jei gyventume prieš šimtą metų, būtume mirę jau tada, kai šiaip sugėrėm pirmą dozę antibiotikų. Arba būtume išgyvenę iki antros tokios galimybės. Kiek save atsimenu, mėgdavau pasirgti. Kai buvau maža, valgydavau varveklius, kad galėčiau neit į mokyklą, nes nekenčiau mokyklos. Paaugus susirgdavau jau netyčia – balos, ežerai, sniegai ir pavasariški lietūs. Kiek atsimenu, pasveikdavau nesunkiai ir dar niekada turbūt nesu sugėrus pilno kurso antibiotikų.

Šiandien sėdžiu ir virkauju, kad tik greičiau baigtųsi dėželė. Nepamenu, kada taip šlykščiai sirgau. Antibiotikai, 600 ibuprofenas, nimesilis kuris jau nė kiek nebepadeda, purškalėliai ir skysteliai, druska, gvazdikai ir vodkė negėrimo tikslais. Nepaisant to, kas rytą atsibudus vis blogiau ir blogiau. Nuo protinių dantų, rodos, tuoj prakiurs žandai, sėdžiu kaip bebras ir negaliu nieko valgyt, o nuo anginos negaliu dar ir gerti normaliai beigi rūkyt.

Ir negaliu gerti alkoholio. Kaip tyčia, kai negali, norisi trigubai smarkiau. Atrodo, kiekvienas veiksmas būtų skalsesnis jį praskiedus alumi. Arba vynu. Kokteiliuku. Apkarsta netgi šiaip itin malonūs pavasariški pokyčiai. Vakar, kaip pirmą antibiotikų dieną, gavau lauktuvių nealkoholinio alaus pavadinimu Faxe Free. Jei šalia nebūtų gurkšnojamas Kalnapilio Grandas, toks koncentruotas ir gazuotas, sodraus skonio ir iš stiklinės bonkės, tasai nealkoholinis gal ir būtų pusė velnio. Pirmi gurkšniai, neneigsiu, priminė pasityčiojimą, bet trečia skarbelė ėjo jau visai gerai. Kas ten kariamas pripranta?

Kas baisiausia, tai kad aš jaučiuosi taip šūdinai, kad man net mintis nekyla nusidėti ir išgert butelaitį alaus. Jei tai bent  miligramu susilpnintų vaistų poveikį, jau geriau išgersiu ramunėlių arbatos. Negaliu valgyt, negaliu gert, negaliu normaliai bučiuotis, ir dar manęs laukia intervencinė operacija į mano žandikaulį, po kurios, labai tikėtina, vėl seks detoksikacijos kursas. O summer’11, go you.

Spėju, čia viskas tam, kad nebūtų per gerai. Kad neišlepčiau ir nesusireikšminčiau, neatsipūsčiau ir nekaifuočiau. Pasaulio harmonija griebė mane už gerklės ir pavertė ją karo lauko ligonine. Todėl jūs dabar užsimerkit ir padėkokit apvaizdoms, kad galit valgyt pilna burna aštrų kebabą, be skausmų įtraukt cigaretės ar dar ko nors dūmelį, įkalt šotą tekilos ir nulaižyt druską nuo mergikės/berniuko pilvo. Kaip baisu, kad nevertinam sveikataitės tol, kol ji neparodo vidurinio piršto.


  1. skvoterė
    2011.05.24 @ 18:51 linkas

    vajėtau. linkiu pasveikti. labai jau nezjb vasaros išvakarėse ligoj voliotis. pastaraisiais metais mano pačios imunitetas kaip dviejų metų vaiko.

  2. stebuklingas seskas
    2011.05.24 @ 19:00 linkas

    buna i blogiau. viskas gerai ateity atsitiks

  3. pyragas
    2011.05.24 @ 19:14 linkas

    Kas rytą atsibudus vis blogiau ir blogiau.O galiausiai mes visi mirštam.

  4. alkoholikairnieksai
    2011.05.24 @ 19:31 linkas

    skvotere, na savo imunitetu nesiskundžiau, jis šiuo atveju nelabai kaltas. po visų antibiotikų kursų turbūt bus kita kalba :/

    šeškai, tai žinau, kad būna, o man čia pirmi rimtesni chirurginiai prisilietimai, tai leidžiu sau padūsaut.

    pyragai, man toks požiūris ne priot, ne ne.

  5. buržujus
    2011.05.24 @ 21:18 linkas

    sveikotos.

  6. Priklausomybių ekspertas
    2011.05.25 @ 11:23 linkas

    Sveikinu atvykus. IMHO.

  7. alkoholikairnieksai
    2011.05.25 @ 15:49 linkas

    kur, į ašarų pakalnę? :D ne, šiaip aš teigiamai vertinu šitą patirtį, paskui kai nebeskaudės, kokią savaitę būsiu be priežasties laiminga :)

  8. viz3
    2011.05.25 @ 17:42 linkas

    Kad jau kalba apie sveikatą…
    Rimtos ligos prasideda maždaug po 10 – 15 metų alkoholio vartojimo. Rimtos – tai tokios, kur nepraeina išgėrus tablečikių. Visokie ten kasos uždegimai ir dar keliasdešimt kitokių, neskaitant tų, kur daktarai ir pavadinimų dar nelabai sugalvoję. “Nuo ko, nuo ko… nuo gėrimo…” – čia prieš kelis mėnesius apie vieną amžinatilsį moteriškę ~35 metų girdėjau.
    O Vitalijų irgi šiemet žiemą palaidojo. Pagėrė turbūt metus be pertraukos. Kojos tint pradėjo. Patinsta – negeria kelias dienas. Nuslūgsta tinimas – balius.
    Praeitą savaitę vienam užsakovui skambinau – neatsiliepė. Vakar paskambinau vėl. Atsiliepė. Ligoninėj, kitą savaitę turėtų išleist. Klausiu: “Kas, širdelė?”. Atsako: “Čierkelė…”
    Gerai jau gerai, nebebambu.
    Atsiprašymui ir nuotaikos pataisymui galiu papasakot, kad man protinį traukė apie valandą su viršum. Šiaip dantistų bijau, o jau traukimas tai pasaulio pabaiga su pomidorų sultim ir nukryžiavimu. Vaistukai gerai veikė, tai kiek pamenu labiausiai užkniso būt išsižiojusiam tiek laiko. Paskui pasidarė dantistės gaila, matės kad vargšelė visai nusiplūkė. Ir šiaip pastebėjau, kad visai tokia nieko ir taip maloniai prisiglaudžia, kai tą dantį tampo:). Užtat vakare, kai vaistukai praėjo… taip, tada kiti dalykai parūpo.
    O į paskutinį savo sakinį, apie vidurinį pirštą, siūlau kelissyk gerai įsiskaityti, nes manrods pati dar nesupratai, ką parašius:) Arba išbrauk, labai jau nesiderina jis prie frazių apie kalnapilius:)

  9. viz3
    2011.05.25 @ 17:53 linkas

    P.S. Man apatinius abu ištraukė, o viršutiniai tebelaukia savo valandos ir gražių dantisčių:)

  10. alkoholikairnieksai
    2011.05.25 @ 17:56 linkas

    na aš tai pas dantistes nė už ką neičiau, eisiu į Žalgirio ligoninę pas chirurgę. ten gražiai prapjauna danteną, išima dantį, ir užsiūna danteną. nes jau rovimo istorijos, tai eina nafik :D

    dėl to piršto tai ką norėjau, tą ir parašiau, aš nesakau, kad mano būklė yra blogiausia, kokia gali būti, tačiau puikiai žinai, kad net kai įsivarai rakštį ir pirštas supūliuoja arba nusivarai kojos nagą su balkono durim norisi dejuoti, skųstis ir jaustis taip, lyg paskutinioji. sėkmingai tą darau.

  11. Stebuklingas Šeškas
    2011.05.25 @ 21:06 linkas

    O tai tau tie dančiai dar neišdygę ar kaip? Man kai rovė protinį tai atėjo toks 2m ant 2m “Chirurgas” ir po 15 sekundžių jau nebebuvo to danties. Ir pinigų paėmė kaip už paprastą. Pakui dvi dienas kraujais spjaudžiaus.

    O ten dalinę narkozę duoda? ar pilną? Nu ar matai ka kiša tau į gerklę ar ne?

  12. alkoholikairnieksai
    2011.05.26 @ 11:26 linkas

    šeškai, aha, neišdygę ir negali išdygt, nes netelpa į žandikaulį, dėl to labai skauda ir būtina išoperuot.
    daug kam daro kaip tau, dėl to tokios ir baisios istorijos, aš tikiuos, kad ligoninėj nebus taip brutal :) man išraut jų tokiu būdu nė neišeitų, nebūtų už ko paimt :)

    prašiau pilnos, sakė, tik psichiniam ligoniam :D man darys dalinę ir sakė jei labai bijosiu tai raminamųjų suleis. bet matyt nematysiu, nes būsiu smarkiai užsimerkus :D

  13. Stebuklingas Šeškas
    2011.05.26 @ 12:25 linkas

    idomu idomu. Būna toks dalykas su tom dalinėm, kaip psichologinis skausmas. Tau neskauda bet tu girdi garsus, jauti laiką ir t.t. ir tau atrodo, kad turėtu skaudėti, bet neskauda, ir tada susibalamutina smegenai ir pradeda skaudėti, nors fiziškai tai neįmanoma. Beto jeigu kas nesiseka daktarui girdi kaip jis pradeda keiktis. :-D

«