Burning Man

Šiąnakt sapnavau dykumą. Smėlio vėjus, prakaito lašelius ant įdegusių pečių. Iki skausmo žydrą dangų ir horizontą, esantį daug toliau, nei gali suskaičiuoti. Atsikėlus visą dieną googlinau apie didžiausią fantastiką, vykstančią pasaulyje – Burning Man festivalį. Nors festivaliu to nelabai pavadinsi, geriausia, kiek gali išsireikšti, tai patirtis.

Didžiausią demotyvaciją pažėrė Google Maps – įsivaizduokit juodą foną ir Atlanto vandenyną – Vilnius, Lithuania ir Nevada, USA – we could not calculate directions between them.

Ir nepaisant to, kad kelionių agentūros siūlo pusėtinai pasibaisėtinus kelionės link Black Rock’o pasiūlymus, o Feisbuke yra lietuviška experienco grupė, man skaitant apie Burning Man bėgioja šiurpuliukai nugara, o gerklėj kažkoks gumulas, kad tai yra possibly impossible padaryt.

Visų pirma, turėtų kilt klausimas, kaip normalus žmogus gali norėt važiuot savaitei į Amerikos dykumą, be jokio normalaus susisiekimo su civilizacija, kur neveikia mobiliakai ir nėra jokio vandens išskyrus tą, kurį atsiveži pats, nėra kur išmesti šiukšlių, dieną būna velniškai karšta, o naktį iškrenta šalna, nėra kur nusipirkti pavalgyt ar išgert, žmonės vaikšto nuogi arba su nepakaltinamais kostiumais, ką atsiveži, tą turi ir išsivežti – “nuo cigaretės nuorūkos iki pufikų”, nes pagrindinė taisyklė – mūsų čia nebuvo.

Mano akimis – Burning Man yra iššūkis viskam, kuo mes gyvenam, be ko manom, kad neišgyventumėm ir tam, ko manom, kad niekada nepadarytume. Juokingiausia, kad dalykai, kurie atrodo sunkiausiai pasiekiami iš tiesų yra tokie paprasti. Na, mergaitei iš Vilniaus (where the fuck is that??), su keliais šimtais lyšnų litų, žinoma, svajonė yra kiek keblesnė, bet dėl to tik įdomiau.

Besėdėdama ir begooglindama, šiurpuliukais užšniota nugara, gerdama trečią stiklinę vandens, nes nuo vaizdų iš ekrano ėmė troškinti, 1,5 kB/s greičiu besisiųsdama dokumentinį filmą Burning Man – Beyond Black Rock, ėmiau svarsyti, kokie optimaliausi būdai ten nuvykti būtų asmeniškai man. Nes skaitant road tips piniguotiems (mūsų manymu) amerikonams, paprasčiau nesidaro. Taip priėjau prie savaime aiškios išvados, kad reikia:

a) pinigų

b) kompanijos/-(j)ono

Pinigai buvo tai, kas mane kiek nustebino. Maksimali bilieto kaina – 300 amerikoniškų dolerių, kas yra pigiau net už elementarią Roskildę. Problema belieka tas atstumas, kurio neišmatuoja net Google Mapsas.

Čia į pagalbą tenka pasitelkti kompaniją. Žinant, kad tokiuose renginiuose, kur malasi žmonės iš viso pasaulio, visada (ok, dažniausiai) norisi ir yra malonu sutikti lietuviškai kalbančių piliečių, belieka susirasti ką nors, kam tokia kelionė nebūtų skausmais ir mitais apipintas pirmas kartas. Kadangi vien tas faktas, kad žmogus vyksta į tokį festivalį, padaro jį šauniu žmogumi, belieka asmeniškai man būti šaunia tam žmogui. Pasistengus tai yra doable.

Tada belieka užsidirbti ant bilieto į USA arba išmokti tranzuoti tarpžemynines jachtas. Einu googlint draugų. O čia padūsavimui.

, , ,

  1. alkoholikairnieksai
    2011.04.25 @ 18:15 linkas

    Jeigu ten numirti festivalio metu, tai visi pavydėtų ten aplink sustoję man, kad čia numiriau, ta prasme, kad rojuj” – R. Požerskis
    :)
    http://www.ore.lt/article.php?action=get&id=1016593

  2. bumbumbumpyragassumedum
    2011.04.25 @ 19:12 linkas

    Va dabar turiu tiksla.

  3. Dharmos Valkata
    2011.04.25 @ 19:46 linkas

    Čia juk tobuliausias visų laikų festivalis, į kurį jau ne pirmus metus planuoju važiuot, tik vis neišeina :||||
    Geriau už visas Coachellas :D

  4. alkoholikairnieksai
    2011.04.25 @ 19:59 linkas

    aga, na neišeina, nes labai jau reik pasiruošimo ir, svarbiausia, pinigų, kad ten nusigauti visų pirmą į pačią USA, tada į tą dykumą, reik savo tačkės arba bent jau nuomotos (kas yra BRANGU), kad susivežti viską, ko reikės savaitei, bent jau DAUG vandens ir drabužių, žinant, kad dieną karšta ir suprakaituoji visus, o nėr kur skalbt, o naktį šalta ir reik šiltai susipakuot :)
    gaila, kad tokios idėjos festivalis iš tiesų yra pasiekiamas tik prie babkių esantiems, ar bent jau amerikiečiams :)

  5. Dharmos Valkata
    2011.04.25 @ 20:10 linkas

    Man labiau reikia laiko, ne pinigų :D
    šiaip kažkada dariau projektą apie šitą festą, tai nuo tada mintimis aš jau ten :D

  6. alkoholikairnieksai
    2011.04.25 @ 20:17 linkas

    manau, daug lengviau iš bet kokios dienotvarkės iškrapštyt porą savaičių atostogų (dar net nebe sezono metu, o rugpjūčio gale), nei uždirbant minimumą susitaupyt reikiamą sumą pinigų :)

  7. eewl
    2011.04.25 @ 20:54 linkas

    Padūsavau. Įspūdinga.

  8. korona
    2011.04.26 @ 12:27 linkas

    aj princese cia jau barstai druska ant zaizdos nes burning man yra jalksjfaoinfalwhiwoafoaw ir jei bent karta ten nenuvyksiu per savo gyvenima, busiu tiesiog ji sufail’ines. burning man yra mano galva pats nurauciausias ispudingiausias ir keisciausias eventas ever ir ten jetau nu kaip gali but ne cool kai tu vykdamas i kazkur pasirasai sutikima del pretenziju nereiskimo koju pakratymo atveju hahaha ajj kaip noreciau !! pamenu kai turejom pora paskaitu pas pozerski ir buvo siek tiek chato apie burning man visi su pavydu klausem varvindami seiles, nors gal ne visi nes siaip tai cia hardcore’as yra totalus bet einana davai reik kitiem metam susiorganizuot nu davai uzhsuk reikala atsiras zmoniu buvusiu ir norinciu pabuvot toks nurauciausias dream teamas in lt dhahha ir leeeeksim :D

  9. alkoholikairnieksai
    2011.04.26 @ 15:31 linkas

    sorry dėl komentarų užspaminimo, nežinau, kas nutiko!

    nu aš labai noriu ten važiuot, šiemet, kitąmet, dar kada, bet aš valkata, neturiu pinigų. reiktų organizuot valkatų tripą :))
    bet labai labai labai, druska ir ant manęs, patikėk!

    o kokias paskaitas dėsto požerskis?

  10. alkoholikairnieksai
    2011.04.26 @ 15:33 linkas

    o šiaip jei rimčiau, kitiems metams susiplanuoti tripą neatrodo tokia jau labai impossible svajonė, tuo labiau, jei ne vienas nori ;)

    edit: aš labai labai rimtai :)

  11. korona
    2011.04.26 @ 18:38 linkas

    cia dar ir kaip possible. sitas valkatu tripas speju savo piniginiu mastu prilygstu burzhujiskam pasiilsejimui 4star hotelyje haha. del zmoniu tai be parkiu. valkatu pilna po ranka. ok. tai kitamet vaziuojam :>

    glost

    pozerskio interesu sritys tai daugmaz fotografijos estetika ir istorija. pasiskusiu, jog siandien man ishrove protini danti. uzpisa ir skauda. skauda ir uzpisa.

  12. alkoholikairnieksai
    2011.04.26 @ 18:54 linkas

    tai ką, reikia pradėt taupyt pinigus, nevalgyt kabokuose ir nepirkt daiktų :)) valkatų tripas tai turėjau omeny, kad visi vienodo lygio valkatos būtų ir visa kelionė būtų suplanuota kaip įmanoma pigiau :D nors ką ten pigiai suplanuosi, per tą vandenyną.. dar vizos reik :)

    ahahaha nepavydu dėl danties, man teoriškai reiktų raut du, bent jau prieš pusantrų metų taip sakė daktarė (jai kalbant su manim nužiūrinėjau kraujo lašelius ant chalato), bet aš taip bijojau, kad iki dabar ir nenuėjau. ten gi ne rauna, o išoperuoja, na bent man sakė, kad “tikslią situaciją pamatysime atvėrę žandikaulį” . .

  13. korona
    2011.04.27 @ 09:52 linkas

    idealiausia butu isidarbint kokiam sumautam kruise kurio destinationas butu USA tada cia vienu shuviu du zuikiai beigi visas briedis / iveiktas atlantas plius dar gerokai papilnejusi pinigine he he bet cia sitas planiukas yra labiau utopiskas nei sekmingai igyvendinamas, speju. viza aha. bet gal kaip nors.

    o tu prastai mastai net nezhinau negalima atsisakyt maisto ir alaus kabokuos ir daiktu ir taupyt pinigus yra tiesiog neimanoma kai tu siaip ju netiuri :D is ko taupyt? ha ha. reik tiesiog ju susiorganizuot susiveikt gaut pavogt uzhsidirbt nu daugybe budu juk sitam reikalui pasiekti :) tereikia, zinai, kazka daryti :) o taupymas nera darymas, tai jau tikrai kad ne.

    bet tai net nezhinau cia su tuo danciu nera taip baisu kaip atrode vakar. zinoma su paprasto danties rovimu cia nepalyginama, visgi, ne tokia ir katastrofa, o ypac jei buciau nenuejes rautis pas MOTERI :DD ajajaj kaip apsirikau nes jos rovimo metodas yra toks lingavimas ir supimas kaip traukt vini ish lentos ar pan kaire desine kaire desine kaire desina oplia ir turi skyle zhandikauly ! ir rauna rauna ten nieko nepjausto, tik shiaip ten priklauso viskas nuo danties ishdygimo ir susipisimo lygio. o man sake jog gan laiku atejau ir neuzhdelsiau nes kuo ilgiau delsi tuo labiau fucked up gali buti :)

  14. alkoholikairnieksai
    2011.04.27 @ 11:43 linkas

    tai aišku, kad prastai mąstau, nes niekada nesu dirbus dėl didelių babkių, dirbus užsieny, ir tuo labiau plėšus banko :)) neturiu verslingosios gyslelės!
    visada užsidirbdavau litų ant tūsofkių, festivalių ir kokių mažesnių kelionių. taigi man čia viskas atrodo viena didelė utopija :) ai apie kruizą kažkada galvojau ne taip ir seniai, bet pradėjau čia dirbt ir kažkaip tai nuslydo į “kitąkartą”.

    man jau silpna vien skaityt apie tą dantį, tikrai neisiu, geriau jau delsiu.

  15. bbzn
    2011.04.28 @ 21:40 linkas

    nerealu

  16. stebuklingas šeškas
    2011.05.01 @ 15:29 linkas

    Perkilektuvo bileta. nuskrendi. nsiperki masina uz mazai pinigu ir vaizuoji. iki vietos. paski masina padegi ir skrendi atgal

  17. alkoholikairnieksai
    2011.05.01 @ 16:03 linkas

    na ir? :) tai vis tiek daugybės babkių reik.

  18. RZV
    2011.08.14 @ 20:51 linkas

    „Degantis Blukis“ – lietuviška temine stovykla „Burning Man“ festivalyje Nevadoje Š.m. rugpjucio 29 rugsejo 5 d.d. Black Rock dykumoje (120 myliu atstumu nuo Reno, Nevados valstijoje) planuojama lietuviška temine stovykla „Burning Man“ festivalyje, kur žada dalyvauti apie 30 musu tautieèiu. Prie šios stovyklos kvieciami prisijungti visi norintys. Placiau apie ši projekta skaitykite tinklapyje http://blog.burningman.com/news/lithuania-joins-the-regional-network
    Saules Piktys meno darbai Los Angeles (CA) Municipal Art galerijoje. Visus neabejingus menui kvieciame apsilankyti Los Angeles „Municipal Art Gallery“ adresu 4800 Hollywood Boulevard, Los Angeles, CA 90027 (tel. 323-644-6269), kur „Project room“ saleje kartu su kitu menininku darbais bus pristatyta ir lietuvaites Saules Piktys kuryba.
    Paroda vyks iki rugsejo 25 d., galerijos darbo valandos: ketvirtadieni – sekmadieni nuo 12 v.d. iki 5 v.v. Iejimas nemokamas.

  19. Goku
    2011.08.16 @ 23:06 linkas

    viskas yra realu, tik svarbu labai norėti, pasistengti ir tikėt! –

    http://www.blukis.lt

  20. Goku
    2011.08.16 @ 23:08 linkas
  21. Eglė
    2012.01.11 @ 15:24 linkas

    Sveiki,
    feste norėčiau sudalyvauti ir aš. Kad jau mūsų daugėja, galime pokštelti kokį projektą, pabandyti pramušti fondų finansavimą, susirasti remėjų ar šiaip geros valios finansiškai remiančių žmonių ir keliauti. Jei norite rimtai vystyti šią idėją- brūkštelkit, pabreinstorminsim ir kažką sugalvosim. [email protected]

«