Apie vasaras

Vasaros skliautuoti dangūs ir žolė ne tik kišenėse, o prakaito lašeliai teka kūnais, susilieja ir apsikeičia vieni kitais. Tyla susilieja į garsą, o garsai – į simfonišką tylą, akys priartėja prie akių, ir susipina plaukai. Kažkas bijo vorų, o kažkas – pasiklysti – miške, svetimoj palapinėj, kažkiek – savyje.

Ir rankos įrudę, pečiai raudoni, nosys nusilupę, strazdanos bučiuojasi vienos su kitom. Ir išguldyti, ištrypti ir išgulėti dobilai dobilų pievose, nauji keliai ir takeliai tarp smilgų, dažniausiai nevedantys niekur, bet tokiom dienom tesvarbi tik kelionė.

Visi tie rytai, ateinantys taip anksti, rodos, ką tik degė laužai ir žibėjo akys geltonom liepsnelėm, kilo dūmai į indigo dangų, kur kažkas kažkam melavo apie grįžulo ratus ir samtį, ir štai jau rytas, kojas apglėbia rasa, o tave apglėbia vėsi ranka, dar kelios valandos, ir viskas baigsis.

Vasaros sutvertos pasakoms. Naujoms baimėms ir išplėšytiems sąsiuvinių lapams, naujiems randams su savomis istorijomis ir ražienų nudraskytoms pėdoms. Delnams ant pečių, plaukuose, valandoms drėgnuose bučiniuose ir žemės kvapui delnuose. Žalsviems drugeliams kopūstinukams, gyvenantiems tik vieną dieną.

Jos lipnios kaip pirštai dalijantis žemuogėmis, ką tik suvertom ant smilgos, lengvos kaip peršviečiami sijonai virš rudų kelių, ir tingios kaip popietės tarp saule kvepiančių paklodžių, neperklotų, nenuklotų, neišklostytų. Kai tik geriam vyną ir daužom laiką su musgaude. Ir šitaip – – –

,

  1. rednails
    2011.04.13 @ 16:31 linkas

    echhhh

  2. eewl
    2011.04.13 @ 21:11 linkas

    Nu jo. Vasaros yra gerai. O po šitokios žiemos turėtų tęstis mažiausiai pusmetį ir turėtų būti išskirtos mažiausiai dvejos atostogos.

  3. alkoholikairnieksai
    2011.04.14 @ 09:58 linkas

    nebūtų tokio malonumu, jei pusmetį tęstųsi ;) kaip aš nekęsčiau šaltojo sezono, turiu pripažint, kad be jo nebūtų ir tokio kaifo jam pasibaigus!

  4. eewl
    2011.04.14 @ 17:08 linkas

    Tie racionalūs išvedžiojimai reiškia, kad dar nepakankamai pasiilgai. Čia kaip su meile – kol racionaliai samprotauji, tol dar gali kentėti nesiženijus.

  5. alkoholikairnieksai
    2011.04.14 @ 17:36 linkas

    čia tau racionalūs? man tai grynai emocingi :D

«