Penktadienio vakaras namie

Mylėti butelį lengva, bet bobą pamilti smagiau.

– Benediktas J.

Labai ilgai aš gyniau alkoholizmo teisę į egzistenciją tarp mūsų. Alkoholis buvo romantika, priežastis ir pasekmė, tarpininkas ir psichiatras. Aš kaupiau daugybę citatų, eilėraščių, prozos ir sentencijų apie alkoholio teikiamą naudą. Visi aplinkiniai alkoholikai man buvo ne diagnozė, o epitetiškas gyvenimo būdas. Man tai nebuvo neigiamybė, nebuvo pragaištis, nebuvo nulemtas likimas.

Nors, tiesą sakant, aš puikiai žinau, kas yra alkoholizmas, ir kas yra butelio dugnas, ir kas yra nerviniai traukuliai galvojant, kad jei penktadienio vakarą neisi su kuo nors išgert, įgrius buto grindys tiesiai pas šėtoną.

Juk alkoholis yra visų pasaulio problemų priežastis – – – ir sprendimas.

O draugai sako – užpiso gert. Ką vakare? Taip ir prasideda – negeriam šiandien, tik po vieną alaus. Perkant vieną alaus (jei tai parduotuvė), visada pakyla ranka ir prie antro – na, juk kaip čia kitaip. Perkant vieną alaus (jei tai tavo mylimiausias baras), barmenas jau būna pasiruošęs netrukus atkimšt ir antrą – na, juk negi kitaip.

Per tą supistą alų aš susipisau daug gyvenimo sričių. Per tą patį supistą alų patyriau nepakartojamų akimirkų. Nes mylėti butelį lengva. Tada akimirkai rodos, kad visi myli tave – kad nereikia apsimetinėti ir nereikia vaidinti ir galima šokti pagal idiotiškiausią muziką ir juoktis iš nieko ir visko. Pamilus tą butelį lengva socializuotis šitam neigiamam pasauly, kur viskas visada ne taip, kaip kad tu norėtum. Kur viską gauna pinigai, apgaulė, arba tavo draugas.

Ak, ir tiesa, aš dažnai geriu tam, kad užmirščiau visas tas kvailystes, kurias darau būdama girta.

Bet jau geriau visos tos kvailystės, klaidos ir nesusipratimai, mažyčiai rytiniai išraudimai,  gliukai, atchodai, svaigimai, vėmimai, verkimai, kritimai, išsipliurpimai, nei penktadienio vakaras su Džeku, Džonu ir Keite, kol draugai geria už 100 kilometrų pagal KANG’us. Nachui.

, , ,

  1. deathblow
    2010.10.02 @ 10:44 linkas

    kas yra Džekas, Džonas ir Keitė?

  2. alkoholikairnieksai
    2010.10.02 @ 11:19 linkas

    tokio..vieno..serialo..veikėjai.. ;D

  3. proz
    2010.10.02 @ 17:07 linkas

    čia tai labai gerai pavarei.

  4. Stebuklingas Šeškas
    2010.10.03 @ 01:18 linkas

    Dabar nebeliko “romantikos” jeigu ryte atsibundi ir nieko neprisimeni visada gali pažiūrėti-paskaityti feisbuke ka tokio “nedoro” iškrėtei”. Net draugai kartais apie mane pasako: “Jis dabar prarado motyvaciją studijuoti, dėlto perka alų kad rastu motyvaciją gyventi” ir citata tavo bloge :”I don’t have drinking prblem, I have drinking solution” po truputi tampa gyvenimo kredo…

  5. alkoholikairnieksai
    2010.10.03 @ 15:20 linkas

    tas bičas daug gerų citatų yra parašęs:)
    aš tai ne feisbuke, labai gerai yra telefono nuotraukas peržiūrėt, pamatai kur ir su kuo gėrei:)
    ką nemotyvuotai studijuoji?

  6. Stebuklingas Šeškas
    2010.10.03 @ 15:36 linkas

    kompiuterini-informacini šūdą. Iš mano kompiuterio matosi kaip aš juos “mėgstu” :-D

  7. matrica
    2010.10.06 @ 18:07 linkas

    Keisčiausia, kad alkoholis vieną dieną ima iš tiesų trukyti. Tada net su draugais, su kuriais turėjai tiek bendro, neberandi kalbos ir pamažu atitolsti. Ai, dar skrandis prieš tai “pareina”. Niekada netikėjau, kad ir man taip bus…

«