Kaip lapė velykas vogė

Seniai matyti veidai seniai lankytose vietose, seniai pamiršti klausimai ir seniai išspręstos problemos. Ar jums patinka karuselės? Kiekvienam saldžiam holivudiniam filme būna karuselių. Saldi vata ir saldūs vyrai, tokie, kurie stebi tave per tris baro stalus ir niekada neprieina saldžiai pašnekėt.

Saldžios nuolaidos saldiems kokteiliams, saldžios nuolaidos saldžioms moterims. Moterys žada viena kitai niekada nepasenti, žada neprasmegti rimto gyvenimo pelkėje šalia pagal dydį surikiuotų šaukštukų. Paskęst tokiam gyvenime taip lengva. Taip lengva apsistatyt daiktais, dienotvarke ir laikrodžiais, ir saldžia buitim užka(ą)sti save.

O laikrodžiai tik tiksi, tiksi, ir mano bare geria mano senos simpatijos, dėl kurių kadaise žydėjo kaštonai ir Radauskas rašė savo cituotinas eiles. Dabar mes nebegeriam to alaus ir tos bromos seniai užmūrytos, dabar, būna, mes išgeriam brendžio ir raudonai pasidažom lūpas.

Bet moterys vis sukasi, sukasi apie savo stulpus, nublizgintus, šaltus metalinius stulpus, sukasi, sukasi, kyla ir leidžiasi, plaukais glostydamos sau nugaras ir blakstienomis keldamos vėją. O besisukdamos moterys žaidžia žaidimus, pačios to nematydamos, pačios susilanksčiusios savyje, ir tam bare, kuriam daugiausia nuodėmių buvo.

O aš tik paprasčiausiai negaliu pakęsti švenčių, nes jos daugiau niekad nebebus tokios pat. Mylimiausiam bare, beje, žalių akcija. Koktelis už svetimą šokį, koktelis už pokalbį prie cigaretės, kokteilis už tas šventes, per kurias niekas nekepa kalakutų, niekas nerašo nieko ant atviručių ir niekas neplauna namuose girindų.

Šiandien eidama į namus mačiau lapę. Šita lapė man neįtikėtinai puikiai įkūnija to mažojo vaikystės princo lapę. Nes mes jau seniai nebesam atsakingi už tuos, kurios prisijaukinam, nes tik jie patys kalti, kad leidosi jaukinami. Gražus ir neįpareigojantis mūsų miestas, visai toks, kaip Walterio alus Rimi už mažiau, nei pusantro lito. Puiki alternatyva morališkai pasenusioms šventėms.

, , , , ,

  1. laisvaslaikas
    2010.04.03 @ 22:20 linkas

    Tikrai gerai, stipriai pasakyta. Panašu, kad teks vėl kada čia užsukti:) Su Pavasariu:)

  2. alkoholikairnieksai
    2010.04.04 @ 09:31 linkas

    smagu. ir tamstą su;)

  3. deathblow
    2010.04.07 @ 18:32 linkas

    mhm mhm, geras įrašas ;)

«